Geen categorie

Soorten veiligheidsglas

Glas kan een gevaarlijk iets zijn als het breekt. Het is namelijk erg scherp en kan dan ook diepe snijwonden achterlaten als je met scherven in aanraking komt. Daarom is er door de jaren heen voor gezorgd dat glas steeds veiliger is als het breekt. Zo zorgen ze er nu voor dat als glas breekt dat het niet op zo’n manier breekt dat het glas alle kanten op vliegt en is er natuurlijk voor gezorgd dat glas minder snel breekt. Maar nog steeds wordt er onderscheid gemaakt in verschillende soorten veiligheidsglas. In dit blog worden de meeste voorkomende veiligheidsglazen benoemd.

Draadglas

Bij de draadglas wordt er als het ware een rooster aan draden door het glas heen gezet. Het grote voordeel hiervan is dat als het glas breekt, de scherven bij elkaar gehouden worden en niet overal heen vliegen. Ze worden als het ware opgevangen door het rooster van draden dat in het glas verwerkt zit. Daarnaast brengt het ook extra stevigheid en dit zorgt er weer voor dat het beter is tegen inbrekers. Draadglas is dus zeker een veilige optie om als glas te nemen.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is een van de beste glassoorten tegen inbraken. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat gelaagd glas uit meerdere lagen glas. Deze lagen zijn met elkaar verbonden door tussenlagen met kunststof. Waar bij draadglas het rooster van draden ervoor zorgt dat het glas wordt opgevangen, zijn bij gelaagd glas de tussenlagen die het glas opvangen. Hierdoor zie je ook bij gelaagd glas dat de scherven niet door heel je huis terecht komen. Daarnaast kan je gelaagd glas ook laten fungeren als isolatieglas tegelijkertijd.

Veiligheidsglas laten zetten

Mocht je nou veiligheidsglas willen, kan je dit laten zetten door Riboglas. Zij zijn een erkende glashandel in Den Haag met jarenlange ervaring. Ze kunnen het beste glas voor je laten zetten in no-time. Mocht je interesse hebben kan je altijd even een kijkje nemen op de website van riboglas.nl.