Badkamer Keuken Wonen

Soorten vochtproblemen

Dat je deze blog leest betekend waarschijnlijk dat jij ook last hebt van schimmel op de muren. Dit is een veel voorkomend en terugkerend probleem. In deze blog ga ik uitleggen hoe schimmel ontstaat, welke soorten vochtproblemen er zijn en wat de oplossingen daarvoor zijn. Zo kan jij die nare schimmels voor eens en altijd uit je huis bannen.  

Ontstaan van schimmel 

Schimmels zijn organismen die overal te vinden zijn. De sporen van schimmel verspreiden zich via de lucht, maar alleen op vochtige plaatsen kunnen ze zich ontwikkelen. Er zijn dus een aantal plekken in je huis die echt broedplaatsen zijn voor schimmels, zoals de badkamer. Deze muren zijn en blijven lang vochtig. Er moet bij de eerste tekenen van schimmel snel wat aan gedaan, want ze vermenigvuldigen zich snel.  

Lekkage 

Lekkage is een probleem waardoor veel vochtproblemen in plafonds ontstaan. Als er een heftige regenval is en er een lek zit is het nodig om naast het lek te dichten de plek goed droog te maken. Anders ontstaat er geheid schimmel.  

Optrekkend vocht

Door optrekkend vocht ontstaan de meeste vochtproblemen op een muur. Dit kan je herkennen door een verkleuring boven de plinten. Neem dan al actie. Want als het probleem niet behandeld worden kunnen de plinten uiteindelijk loslaten. Bovendien zijn schimmel ook nog eens slecht voor de gezondheid. Een goede optie is om een muurinjectie te laten doen. Er wordt daarmee een waterafstotende laag in je muur geïnjecteerd. Hierdoor kan er geen schimmel meer ontstaan.  

Condensatie  

Zoals eerder al genoemd is de badkamer een broedplaats voor schimmels. Dit komt omdat er van het douchen heel veel condens op de muren komt. Het maakt niet uit of het een oud of nieuw huis is. Bijna iedereen heeft hier last van. Het kan opgelost worden door de badkamer veel beter te ventileren.