Tuin

Stel je eigen loungeset samen

Je kent het probleem wel. Een geschikte loungeset gevonden maar niet compleet wat jij voor ogen hebt. Door een loungeset zelf samenstellen kun je kiezen uit losse elementen die samen één geheel vormen. Met een modulaire loungeset zijn er talloze variaties mogelijk. Hierdoor kun je kiezen voor iedere gewenste optelling met verschillende elementen.  Naast de keuze kleur en materiaal is gemak en comfort nog belangrijker. Door te kiezen voor een all-weather loungeset hoef je voortaan niet meer te slepen met kussens. Deze kunnen het gehele jaar buiten blijven en worden gemaakt van duurzaam materiaal. Hierdoor gaan de loungesets langer mee en kun je volop genieten van je nieuwe loungeset.

Tips

Bedenk goed welke ruimte je wilt vullen met de loungeset en hoe groot dit is. Aan de hand van deze maten kun je de loungeset indelen. Bedenk goed of je alle ruimte wilt benutten en hoeveel zitplekken er moeten zijn. Je kunt kiezen voor verschillende losse componenten of bijvoorbeeld een hoekbank. Een voordeel van de losse banken kan zijn dat wanneer je er met meerder mensen gebruik van maakt, deze gemakkelijk in en uit kunnen lopen. Wel neemt dit meer ruimte in.

Extra toevoegen

Om je loungeplek te voorzien van meer zitplekken of een speelsere uitstraling te geven kun je kiezen om nog een aantal losse componenten eraan toe te voegen. Zo kun je kiezen voor een losse stoel of zitzak. Te weinig plek voor een stoel of zitzak, maar wil je wel de keuze hebben voor een extra zit plek? Kies van voor een hocker. Deze kan zowel als zit plek als tafel gebruikt worden. Een hocker schuif je gemakkelijk aan de bank of wordt gebruikt als los element.

Maak geen overhaaste beslissing bij het kiezen van de juiste loungeset. Goedkoop is vaak duurkoop en zorg dat je alleen maar hoeft te genieten na aanschaf van jouw nieuwe loungeset.