Slaapkamer Wonen

Stoere kamers voor stoere jongens

Een stoere jongenskamer creëren? Lees deze tips!

Wil je een stoere kamer voor een stoere jongen creëren? Er zijn zoveel leuke mogelijkheden om een stoere jongenskamer te maken. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een gaaf
jongensbed zoals een autobed, gecombineerd met een stoer behang met auto’s erop. Hoe zorg je ervoor dat je een stoere jongenskamer creëert die precies bij jouw kind past? In dit artikel vertellen we je wat er niet mag ontbreken in een stoere slaapkamer en voorzien we je van handige tips. Lees snel verder en start meteen met de inrichting van de jongenskamer!

Maak een speciale themakamer

Mocht je zoontje dol zijn op bepaalde dieren, alles willen weten over de ruimte of gek is op brandweerauto’s, dan is het zeker een leuk idee om een speciale themakamer te maken. Zo kun je eenvoudig muurschilderingen laten maken van een specifiek thema en heb je de keuze uit vele soorten behang. Jouw zoontje zal hier ongetwijfeld lekker kunnen spelen en heerlijk kunnen dromen ‘s nachts.

Koop stoere houten meubels

Bij een stoere kinderkamer voor een stoere jongen mogen houten meubels niet ontbreken. Hout is ruig, stevig en stoer. Het kan prima tegen een stootje, wat het zeer geschikt voor de kinderkamer maakt. Bekijk eens online welke soorten houten meubels je zoal voor de kinderkamer tegenkomt. Je kunt ook zelf houten meubels maken als je wat creatiever bent.

Geef de slaapkamer een industriële touch

De industriële woonstijl is helemaal in. Bij de industriële stijl kun je denken aan hout, metaal en doorleefd materiaal. Wat stoer en ruig betreft zit je ook hiermee precies goed. Zo kun je van een oude lockerkast eenvoudig een kledingkast maken en de muur behangen met een bakstenen behang. Wat je ook kunt doen, is de mure van een betonlook voorzien en kiezen voor een stoer houten bureau met stalen poten. De industriële stijl doet het altijd goed in een jongenskamer.

Kies voor stoere kleuren

Ga ook voor stoere kleuren in de jongenskamer. Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw en legergroen. Je kunt ook voor wat meer aparte kleuren kiezen, zoals bijvoorbeeld rood, matzwart of een betonlook. Veel kleuren die in jongenskamers gebruikt worden zijn ofwel donker of fel. Met deze kleuren zit je dan ook zeker goed.

Ook een stoere jongenskamer creëren? Vergeet dan niet de website van by mm store te bekijken voor nog meer inspiratie en gave items.