Tuin

Structuur aanbrengen in je tuin

Structuur is een belangrijk aspect voor een mens. Als alles alleen maar chaotisch verloopt, weten veel mensen niet meer waar ze aan toe zijn. Daarom houden de meeste mensen van structuur. En daarom zijn mensen ook in de tuin op zoek naar structuur. Maar hoe kan je structuur aanbrengen in de tuin? Je kan de natuur immers niet controleren. Je kan niet bepalen hoe een plant groeit en waar die naartoe groeit. Dus hoe moet je dit bewerkstelligen in je tuin? In dit blog een aantal tips, gegeven door een hovenier in Hilversum, zodat jij wat structuur in je tuin aan kan brengen.

Ontwerp

Om structuur aan te brengen, is het allereerst handig om een ontwerp op papier voor jezelf te maken. Ga na wat je allemaal in je tuin wilt hebben en waar je dit wilt plaatsen. Als je bijvoorbeeld een terrasje wilt hebben, moet je wel zorgen dat deze goed in de zon staat. Daarom is het belangrijk om eerst goed na te denken over wat je wilt hebben, waar je het wilt hebben en dit op papier te hebben. Je kan hier vervolgens structuur in brengen door schuttingen op bepaalde plekken te zetten of een pad ergens heen te laten lopen. Ook kan je gebruikmaken van bepaalde planten die structuur aan kunnen brengen in je tuin. Zo kan je bijvoorbeeld een haag naast je voetpad plaatsen. Zorg er wel voor dat het er natuurlijk uit blijft zien. Mocht je hulp nodig hebben bij het ontwerp, kan je ook gebruik maken van een hovenier als boumanshoveniers.

Planten zoeken

De volgende stap is om planten uit te gaan zoeken en hier structuur bij aan te brengen. Een makkelijke manier om structuur aan te brengen is door het gebruik van potten, hier kan je makkelijk planten in plaatsen zonder dat die opeens op een andere plek terecht komen. Maar ook kan je verschillende vakken maken waar je verschillende vakken in zet. Hierdoor kan je een leuke structuur krijgen met verschillende planten.