Keuken

De keukenaccessoires die je moet hebben

Elke keuken is anders en elke keuken is persoonlijk, maar er zijn keukenaccessoires die je simpelweg niet kan missen. Welke onmisbare keukenaccessoires dit zijn en welke je nodig hebt om lekker en goed te kunnen koken kan je terug vinden in de onderstaande lijst.

De snijplank

Deze handige accessoire is onmisbaar in elke keuken. Je kan namelijk niet zomaar gaan snijden op het aanrecht, want dan beschadig je het aanrechtblad. Ook is het een stuk hygiënischer om het vlees en groente te snijden op een snijplank, het liefst met verschillende snijplanken voor elk ingrediënt.

De keukenweegschaal

Het is belangrijk om te weten hoeveel van een bepaald ingrediënt je in je eten moet doen. Zeker als je vaak volgens recepten kookt, heb je een keukenweegschaal echt nodig. Dit mag dus niet missen in jouw keuken!

Een messenset

Ook een messenset mag niet missen in jouw keukenaccessoire. Een goede messenset komt altijd goed van pas, voor bijna elk gerecht moet er wel iets gesneden worden. En koken met botte messen duurt niet alleen langer, maar kost je ook meer energie. En dat is iets wat je niet wilt tijdens het koken.

Een vergiet

Ja, het is mogelijk om een pannen af te gieten zonder vergiet. Maar je leven is een stuk makkelijker met een vergiet, en minder kans dat je heet water over jezelf heen gooit of het eten in de wasbak gooit. Een vergiet is dan ook een ware toevoeging aan jouw keuken.

Een Spatelset

Als je een beetje ervaring in de keuken hebt weet je het belang van een spatel. Je wilt niet dat het eten aanbrand en je zal het dan ook moeten roeren. Met een goede spatelset weet je zeker dat het eten niet zal aanbranden en kan jij met een gerust hart je eten maken.