Wonen

Thuiskantoor ideeën met een budget

Met zoveel mensen die tegenwoordig vanuit huis werken, is een thuiskantoor voor velen een essentiële ruimte geworden. Niet iedereen heeft een groot budget om een thuiskantoor in te richten. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om een fijn kantoor aan huis te creëren met een kleiner budget.

Koop tweedehands

Het is verleidelijk om online te gaan en meteen meubels en decor te bestellen voor een gloednieuw thuiskantoor. Je moet echter goed nadenken of je dit wel nodig hebt. Tweedehands kantoormeubelen zijn een makkelijkere investering en dit hoeft helemaal niet ten koste te gaan van de kwaliteit.

Kleine aanpassingen doen wonderen

Of je nu fulltime thuis werkt of af en toe het thuiskantoor gebruikt, zorg voor voldoende verlichting, muziek en comfortabele stoelen. Bij die laatste schrikken mensen vaak van de prijs, dus aarzel niet om tweedehands bureaustoelen te testen. Breng planten en inspirerende kunstwerken de kamer binnen. Je brengt tenslotte veel tijd door in dit nieuwe thuiskantoor – het moet dus ook een comfortabele ruimte zijn waar je graag bent.

Wissel met vrienden

Overweeg om meubels te ruilen met een vriend. Als je een eettafel hebt die niet bij je huis past, wat dacht je ervan om deze in te ruilen voor een bureau dat je nodig hebt? Of heb je kindermeubilair dat een buurman kan gebruiken in ruil voor boekenplanken? Iedereen heeft iets van waarde dat ze kunnen bieden.

Doe-het-zelf projecten

Voordat je offertes van professionals gaat verzamelen, moet je nadenken aan wat je zelf kunt doen. De meeste projecten zijn helemaal niet zo moeilijk. Het is bijvoorbeeld een luxe om professionele schilders uit te nodigen om jouw kantoor aan huis te schilderen, maar het is niet zo moeilijk om zelf een kleine ruimte te schilderen. Het bespaart je een hoop geld en het is ook nog eens leuk! Tip: verf eens een accentmuur groen, dit roept gevoelens van rust op en bevorderd te creativiteit.