Wonen

Thuiswerkplek inrichten, waar op letten?

Werk je regelmatig vanuit huis? Of ben je door corona genoodzaakt om vanuit huis te werken? Dan is een goede thuiswerkplek van onschatbare waarde voor je gezondheid. Werken aan de keukentafel of op de bank is geen optie als je lange werkdagen moet maken. Daarom is het aangeraden om een thuiswerkplek te creëeren. Lees hieronder waar op je moet letten tijdens het inrichten. 

Geschikte ruimte

Voordat je gaat nadenken over de inrichting van je thuiswerkplek is het belangrijk om te bepalen in welke ruimte je wilt gaan werken. Ons advies zou zijn om te werken in een aparte ruimte met voldoende daglicht, maar die moet je dan natuurlijk wel hebben. Heb je geen aparte ruimte? Dan kan je altijd een kleine werkplek creëren op je slaapkamer of in de woonkamer.

Verstelbaar bureau

Als je een bureau gaat kopen is het verstandig om te kiezen voor een in hoogte verstelbaar bureau, zodat je deze op de juiste hoogte kunt afstellen om te werken in een gezonde houding. Ook is de grootte van het bureau belangrijk. Hoeveel ruimte heb je voor het bureau? En wat wil je er allemaal op kwijt kunnen? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je een bureau koopt. In de webshop van OfficeCity vind je een uitgebreid assortiment bureaus in allerlei vormen en maten. 

Ergonomische bureaustoel

Naast een in hoogte verstelbaar bureau is het ook aangeraden om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen om in een gezonde houding te kunnen werken. Het grote voordeel van een zo’n bureaustoel is dat deze helemaal naar je lichaam afgesteld kan worden.

Creëer voldoende opbergruimte

Als je thuis aan het werk bent is het lastig om werk en privé gescheiden te houden. Daarom is het belangrijk om aan het einde van je werkdag al je spullen weer op te bergen. Maak hiervoor gebruik van een ladekast of archiefkast.