Interieur Wonen

Tijdloze meubels

Het is leuk om verschillende woonstijlen toe te passen zoals de Scandinavische, industriële landelijke of romantische stijl. Maar je wilt deze meubels eigenlijk voor lange termijn aanschaffen. Het is om die reden dan misschien ook belangrijker om een meubel aan te schaffen die niet na een aantal jaar uit de mode is. Een meubel die de tand des tijds goed kan weerstaan en eigenlijk altijd in is. Wij hebben een lijstje gemaakt met dit soort tijdloze meubels.

De retro stoel

De retro stoel is al decennialang in vele woonkamers te vinden. Deze vierpoter is in veel verschillende kleuren terug te vinden en past daardoor in ieder interieur. Het frame is vaak van hout en de zitting van stof of leer. Dit vaak in de kleuren okergeel, oranje, donkergroen, donkerblauw of paars en je hebt een tijdloos product die altijd een plekje in de woonkamer heeft.

Dat de retrostoel een tijdloos product is betekent niet dat het geen varianten kent. Zo is er ook de moderne retro stoel. De basis van de stoel is bijna hetzelfde, de materiaalkeuze wijkt echter af. Zo is de frame bijvoorbeeld van staal of metaal en de zitting van velvet. Ook heb je varianten die een maatje groter zijn  waardoor je net iets meer ruimte hebt om lekker te zitten.

Een Chesterfield bank

Als je aan klassiekers denkt, denk je aan een Chesterfield bank. Deze bank is een icoon in huis en kent de perfecte combinatie van comfort en uitstraling. Iedereen heeft wel eens zo’n bank gezien, bij iemand thuis of in een film of serie. Dit komt doordat de bank nog steeds razend populair is. Zeker in een rustig interieur komt de bank mooi naar voren. De bank heeft van oudsher een donkerbruine kleur, maar tegenwoordig zijn er ook mooie kleuren als groen, zilver grijs, antiek blauw en roomwit te vinden. Voor iedereen wat!