Wonen

Tips bij het bouwen van een nieuw huis

Ben jij van plan om binnenkort in een nieuw huis te wonen wat nog gebouwd moet worden? Dat is een erg leuk vooruitzicht, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Vaak duurt het bouwen van een huis een jaar of langer, dus heb je voldoende tijd om alles goed op een rijtje te zetten. We nemen een aantal zaken met je door waar je op moet letten als je huis gebouwd wordt. 

Maak een financieel plan

Om achteraf niet voor onaangename verrassingen te komen staan, is het aan te raden om een goed financieel plan te maken. Wanneer je huis wordt opgeleverd komen er nog veel zaken bij waar je in moet investeren, zoals meubels, een vloer, verf of een dakkapel. Door vooraf te bepalen hoeveel budget je hebt en waar je dit aan wil besteden. Het zou erg jammer zijn als je opeens zonder budget komt te zitten, terwijl je huis nog niet af is. 

Denk goed na over de vloer

De vloersoort die je gaat leggen in je woning is van groot belang. In een bestaande woning is het vaak erg lastig om de vloer te vervangen, omdat het huis vol staat met meubels. Bij een nieuw op te leveren woning is dat anders. Alle ruimte om een goede vloer te laten leggen. Ga je een gietvloer laten leggen, ga je zelfs aan de slag met een laminaatvloer of kies je een andere vloersoort? Maak die keuze op tijd, zodat je na oplevering van het huis meteen aan de slag kan. 

Doe zo veel mogelijk zelf

Na de oplevering moet er waarschijnlijk nog veel gebeuren in huis. Vaak worden de muren nog geverfd, moeten kasten nog in elkaar gezet worden of zijn er andere klusjes in huis die zelf of met hulp van familie of vrienden kan uitvoeren. Ons advies, doe zo veel mogelijk zelf. Overal mensen voor inhuren kan een dure aangelegenheid zijn, en gaat ten koste van je totale budget.