Interieur Wonen

Tips om je nieuwe woning op een leuke manier in te richten

Vind je ook dat het tijd is voor een verandering? Een verandering kan zorgen voor een nieuwe start en een leuke inrichting in een nieuwe woning past daar perfect bij. Hier zijn een aantal tips hoe jij je woning het beste kunt inrichten.

Verhuizing

Een zware taak maar een belangrijke taak voor dit proces is de verhuizing. Je verhuist heel je inboedel van de oude woning naar de nieuwe woning. Daarbij heb je gebruik gemaakt van verhuisdozen en waarschijnlijk ook een verhuisbedrijf. Het is handig als je een verhuisbedrijf inhuurt die gevestigd is in de stad waar je nieuwe woning zich bevindt. Als je van plan bent in Amsterdam te gaan wonen, kun je een verhuisbedrijf in Amsterdam het beste inhuren. De kans op beschadigingen is kleiner en je hebt een snellere levering van jouw inboedel.

De functies van de ruimte

Bij het aankomen in je nieuwe woning is het lastig om meteen al een beeld te creëren over de plaatsing van de meubels en de kleuren muren die je waarschijnlijk gaat hebben. Hier kom je uiteindelijk wel uit en dan kun je leven in een woning die heel passend bij je is. Maar om daar te komen zijn er eerste een aantal stappen die je zou moeten doorlopen.

Het bepalen van de functies van de ruimte is heel handig. Het is goed om te weten welke functies jij in een bepaalde ruimte wilt hebben. Wil jij comfortabel tv kunnen kijken? Mag er naast de eettafel een kinderspeelhoek gecreëerd worden? Denk dus eerst goed na welke functies die hebben.

Ga je bijvoorbeeld met je kantoor verhuizen dan wil je een indeling maken waardoor er vooral effectief gewerkt kan worden. Daarnaast wil je ook een prettige werksfeer creëren waarbij alle medewerkers zich prettig voelen.

Moodboard

Iets wat heel erg van pas kan komen is het maken van een moodboard. Het geeft een beeld van welke stijl jij wilt in jouw huis en welk soort meubilair. Op die manier voorkom je dat je meubels koopt die niet bij elkaar passen en je voorkomt natuurlijk onnodige uitgaven van geld.

Indeling

Nadat de functies van de ruimten zijn bepaald en je weet wat voor soort stijl jij wilt hebben in jouw huis, kun je een huis indeling maken. Je bepaalt waar alles een beetje komt te staan en dat kun je doen doormiddel van een plattegrond. Dat hoeft niet, maar het is zeker aan te raden om een plattegrond te gebruiken.

Je maakt een logische indeling waarin jij eerst de grootste meubels plaatst en een basis hebt gecreëerd. Zodra dat gedaan is kun je er kleine accessoires omheen plaatsen om een bepaalde sfeer te maken. Iets wat je zeker moet onthouden is dat je geen grote meubels moet gebruiken in een kleine ruimte. Ook iets wat je zeker moet vermijden is het gebruik van donkere kleuren, bijvoorbeeld donkere muren. Dat laat de kleine ruimte alleen maar kleiner lijken. Maak gebruik van lichte kleuren, dan lijkt de ruimte iets groter.

Styling

Je kunt hierbij kleine decoraties toevoegen om het persoonlijker te maken. Zoals sierkussens of planten, foto’s en een mooi vloerkleed is zeker aan te raden.