Badkamer

Tips om jouw badkamer in te richten

Je badkamer inrichten: het is niet altijd even makkelijk. Je moet met veel dingen rekening houden en veel keuzes maken. Wil je bijvoorbeeld wel of geen bad? En wat voor douche vind jij het fijnst? Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een aantal tips opgesteld die je gaan helpen bij het inrichten van jouw badkamer.

  1. Kies jouw stijl 

Wanneer je jouw badkamer gaat inrichten, begin je natuurlijk bij het bepalen van de stijl. Hoe wil je jouw badkamer er uit laten zien? Er zijn veel verschillende stijlen en sferen die je kunt creëren in je badkamer. Hou je bijvoorbeeld van een moderne stijl? Dan is jouw badkamer strak, met rustige kleuren en luxe elementen. Daarnaast straalt een moderne stijl vaak openheid en ruimtelijkheid uit. Ga dan bijvoorbeeld voor een open douche of een glazen wand. 

 

Hou jij juist van een wat stoerdere, industriële stijl? Dan moet je juist denken aan betonnen vloeren, stalen meubels en industriële lampen. Maar ook een zwarte regendouche en een zwarte wastafelkraan kunnen bij deze stijl niet ontbreken. Een klassieke stijl is ook een optie voor jouw badkamer. Kies dan voor wat meer sierlijke vormen, zoals randjes aan de lades en deuren van je meubels. Voorzie daarnaast al je meubels met knoppen en kies voor lichte pastelkleuren: authentieker kan bijna niet. 

 

Zorg dat je een stijl kiest die echt bij jou past: een stijl legt namelijk de basis van hoe jouw badkamer eruit komt te zien.

  1. Soort douche

Het kiezen van de juiste douche is een belangrijke keuze, je staat er immers elke dag onder. Van douchecabines en douchewanden, tot douchegoten, douchekranen en douchebakken. Wanneer je een open en ruimtelijke badkamer wil hebben, kan je het best voor een glazen douche gaan. Glas is namelijk transparant, waardoor de douche het design van de badkamer niet onderbreekt. Houd je het juist graag wat kleiner en compacter? Dan is een gesloten douchecabine passender voor jouw badkamer. Houd er rekening mee dat je wel een douche kiest, die ook passend is bij de stijl van jouw badkamer. Zo creëer je namelijk geen onrust, maar een goede balans. 

  1. Accessoires

Nadat je jouw stijl hebt gekozen en hier passende meubels bij hebt gevonden, wil je jouw badkamer natuurlijk ook nog een beetje ‘opleuken’. Zorg dus dat je passende accessoires aanschaft. Denk aan een zachte badmat, een zeeppompje, kleedjes en wat plantjes. Een tip van ons: schaf manden aan. Deze staan niet alleen leuk, maar zijn ook nog eens dé perfecte manier om jouw rommel te doen verdwijnen. Zo ziet jouw badkamer er niet alleen leuk, maar ook nog eens opgeruimd uit!

 

Hopelijk helpen deze tips je verder met het inrichten van jouw droombadkamer. Wie weet sta jij binnen de kortste keren te genieten onder jouw prachtige nieuwe douche!