Badkamer Wonen

Tips voor de inrichting van een landelijke badkamer

Een landelijke badkamer is weer helemaal terug van weggeweest. In bijna iedere badkamerwinkel of doe-het-zelf-zaak kom je tegenwoordig wel meubels tegen die perfect passen bij een landelijke badkamer. De populariteit van een landelijke badkamer is niet onterecht, de ambachtelijke vormen en de zachte kleuren van de landelijke stijl zorgen er namelijk voor dat een kille badkamer omgetoverd wordt tot het meest knusse plekje in huis. Hoe jij jouw badkamer omtovert tot een landelijke badkamer, lees je in dit artikel.

 

Kies voor lambrisering

Lambrisering is een van de meest typerende kenmerken van een landelijke badkamer. Lambrisering bedekt ongeveer 1/3e van de wand van de badkamer. Meestal wordt lambrisering uit houten planken of panelen vervaardigd, maar je kunt ook kiezen voor lambrisering van tegels. Je kunt een houten lambrisering eenvoudig verven in een kleur die goed bij jouw badkamer past, zoals een off-white tint die ook goed bij een landelijk gevoel past.

 

Ga voor de juiste badkamermeubels

Ook de meubels in de badkamer zijn enorm belangrijk om een landelijke sfeer in jouw badkamer mee te creëren. Je kunt landelijke badkamermeubels herkennen aan hun eenvoudige vormgeving. Ieder meubelstuk lijkt ambachtelijk vervaardigd en straalt een zekere charme uit door de kleine imperfecties. Bij een landelijke badkamer staat ieder meubel op zich, waardoor het niet uitmaakt wanneer bijvoorbeeld kasten uit een andere collectie komen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een eiken badkamermeubel en deze combineren met de meubels die al in de badkamer staan.

 

Landelijke kleuren

Nog een tip om jouw badkamer tot een landelijke badkamer om te toveren, is door landelijke kleuren te gebruiken. Het kleurenpalet van een landelijke badkamer bestaat meestal uit natuurlijke kleuren. Denk hierbij aan aardetinten en zandkleuren. Deze kleuren kun je goed combineren met off-white. Kies hierbij nooit voor spierwit, dit zorgt namelijk voor een kille en steriele indruk in de badkamer.