Interieur

Tips voor een duurzaam interieur

Duurzaamheid en milieubewust leven, u dit vast al vele malen voorbij horen komen. Niet geheel onterecht natuurlijk, want wij zorgen er met z’n voor de verandering in de aarde. Willen we de planeet zo leefbaar mogelijk maken, ook voor nieuwe generaties, dan zullen wij met z’n alle toch echt aan het milieu moeten denken. Duurzaam leven, dat wordt de komende jaren steeds meer van belang, dus ook in het interieur. Wilt u weten hoe uw interieur duurzamer kunt maken? Dat vertellen wij in deze blog.

Gooi meubels niet te snel weg!

Een duurzame wereld begint met het beperken van afval. In Nederland worden jaarlijks wel tonnen afval verwerkt. Dit kan niet geheel voorkomen worden, maar er kan wel twee keer worden nagedacht of iets weg kan of producten zoals bijvoorbeeld meubels hergebruikt kunnen worden. Ja kast of tafel een likje verf gegeven kan soms wonderen verrichten. Denkt u zelf dat u niet zo creatief bent? Zoek dan gerust op internet voor inspiratie. Pinterest is een van die vele websites waar prachtige creaties met de wereld gedeeld worden. Ook zijn er veel blogs te vinden hoe je houten meubels duurzamer kan maken.

Hergebruik je meubels

Wellicht bent u nog nooit in een kringloopwinkel geweest? Is dat zo, doe dat dan eens. Het zal u verbazen wat voor leuke spullen er wel niet te vinden zijn voor in je interieur. Wilt u graag een duurzaam interieur dan raden wij zeker aan om daar eens te gaan kijken. Kringloopwinkels hebben alles van meubels en accessoires. Een leuke tafel, nachtkastje, bank alles is er te vinden voor een zeer voordelige prijs. Hetzelfde geldt eigenlijk voor tweedehands online winkelen. Dan ben je ook zeer duurzaam bezig. Ook hierover zijn mensen vaak verbaast, van welke mooie spullen mensen af willen.

 

Ook kan het zo zijn dat u echt af wilt van uw spullen. rijd dan niet naar de stort, maar breng het naar de kringloopwinkel. Dan kunt u in ieder geval iemand anders er nog blij mee maken en dan denkt u, ondanks u uw meubels niet hergebruikt toch aan het milieu.

Maak u duurzaam interieur mobiel

Nu heeft u uw eigen meubels hergebruikt of tweedehands gekocht, dan zou het toch fijn zijn als deze meubels verplaatsbaar zijn. Niet alle meubels hoeven mobiel te zijn, maar denk aan een bijzettafel of salontafel. Het is toch veel handiger wanneer je bijzettafel of salontafel verplaatsbaar is. Dan is het meubel voor iedereen bruikbaar. Lijkt wielen onder uw meubels wat? Bestel dan de meubelwielen van WielenOutlet.