Duurzaam

Tips voor een grote schoonmaak

Schoonmaken, voor de meeste toch wel een van de meest verschrikkelijke dingen. Zeker in een huishouden waar zowel jij en je partner werken, en misschien zelfs kinderen hebt, heb je je helemaal geen tijd en zin om je huis eens goed onder de loep te nemen. En toch moet het helaas gebeuren. Maar geen nood, want een schoonmaakbedrijf in Purmerend gaat je een aantal tips geven hoe jij je grote schoonmaakactie tot een groot succes brengt!

Maak een plan

Maar weinig mensen zijn ooit succesvol geworden zonder een goed plan; zo ook met schoonmaken. Zorg ervoor dat je van te voren bekijkt wat je allemaal schoongemaakt wilt hebben en wat je hiervoor nodig hebt. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar scheelt het ook heel wat ergernis. Niemand houdt er namelijk van dat je erachter komt dat je iets niet in huis hebt, op het moment dat je het nodig hebt. Daarnaast zorg je er met een plan voor dat je gestructureerd te werk kan gaan en geen dingen overslaat.

Start boven, eindig beneden

De meeste rotzooi en rommel wordt vaak op de bovenste verdieping gevonden in een huis. Hier heb je een zolder waar je alles naartoe gooit als je het niet meer nodig hebt en hier kom je minder vaak dan in de woonkamer en keuken bijvoorbeeld. Door boven te starten, maak je ruimte en overzicht voor jezelf. Eerst alle rotzooi wegdoen voordat je weer nieuwe dingen op kunt bergen! Als je later naar beneden gaat, zul je zien dat er nog ontzettend veel dingen zijn die je niet beneden wilt hebben, maar toch wilt bewaren. Doordat je ruimte hebt gecreëerd op zolder, kan je deze spullen vervolgens weer op een geordende manier daar op een overzichtelijke manier wegleggen.

 

Mocht je nou ondanks deze tips geen tijd en zin hebben om zelf je huis goed schoon te maken? Neem dan eens een kijkje op vanberkel-schoonmaak.nl. Dit is een professioneel schoonmaakbedrijf dat je huis weer spik en span kan krijgen!