Tuin

Tips voor het inrichten van je tuin

Als je gezegend bent met een tuin, dan moet je daar iets mee doen! Het zou zonde zijn om je tuin er zomaar bij te laten liggen. Maar hoe maak je je tuin gezellig? We geven je tips voor het inrichten van de tuin!

Zorg voor verwarming

Als je je tuin wilt inrichten, met de bedoeling om er zelf meer tijd te kunnen spenderen, dan is verwarming onmisbaar. Als je je tuin niet van verwarming voorziet, dan zal het tijdens de koude seizoenen echt niet aangenaam zijn om in je tuin te vertoeven. Bovendien is het weer in ons land vaak onvoorspelbaar en kan het zelfs in warmere seizoenen nog koud zijn. Verwarming in je tuin is dus geen overbodige luxe! Er zijn verschillende soorten van verwarming waaruit je kunt kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor elektrische verwarming of verwarming op gas. Welke soort verwarming je kiest, hangt af van je voorkeur, maar zorg er wel voor dat je genoeg verwarming voorziet naargelang de grootte van je gezin. Als je gezin dus uit 6 leden bestaat is het niet raadzaam om maar één elektrisch kacheltje in je tuin te voorzien.

De juiste verlichting schept sfeer

Naast verwarming is ook verlichting heel belangrijk. De verlichting draagt bij aan een gezellige sfeer. Velen kiezen ervoor om spotlampjes in de vloer te installeren, maar ook staande lampen kunnen een mooi en gezellig effect hebben. Het hangt allemaal een beetje af van de stijl van jouw tuin. Maar voor elke stijl geldt: goede verlichting is absoluut noodzakelijk voor de sfeerbepaling!

Gezellige meubels

Een kale tuin is erg saai en dat is het absolute tegenovergestelde van gezellig! Om gezelligheid te creëren kan je dus best wat tuinmeubels voorzien. Wat dacht je van een comfortabele zithoek of bartafel met stoelen? Tegenwoordig kan je kiezen uit een groot assortiment van tuinmeubels in verschillende interieurstijlen. Zowel strak en modern als vrolijk en speels. Als je erg creatief bent, dan kan het ook leuk zijn om zelf tuinmeubels te maken. Tover uit wat kratten een mooie tafel of maak van een houten ton de perfecte bartafel.

Fauna en flora

Het is belangrijk dat je in je tuin het natuurlijk gevoel zoveel mogelijk behoudt. Planten, bomen, kruiden en bloemen kunnen dus zeker niet uit jouw tuin ontbreken. Is je tuin klein? Maak je tuin dan niet te chaotisch en kies voor een beperkt aantal aan planten en bloemen. Weet je niet goed welke planten en bloemen je moet kiezen? Kies dan het liefst voor planten en bloemen die het hele jaar door mooi blijven. Ook beestjes mogen niet uit je tuin ontbreken. Je kan eventueel wat konijntjes houden in de tuin, een vogelhuis zetten voor de vogeltjes, maar je kan ook een vijver installeren met een paar prachtige vissen. Zorg dan wel dat je goed op voorhand weet hoe je deze vissen moet verzorgen. Vijvers geven een mooie uitstraling aan je tuin. Je kunt kiezen voor een strakke en lijnende vijver die je tuin een moderne uitstraling geeft of eerder een klassieke vijver voor nog meer gezelligheid.