Wonen

Tips voor het verkopen van je huis

Je bent maanden op zoek geweest naar een nieuwe woning. Na veel bezichtigingen heb je eindelijk je nieuwe plek gevonden. Nu komt het echte werk: verhuizen en het verkopen van je huidige woning. Je weet wanner je je nieuwe huis in kan en hoeveel tijd je hebt om te verhuizen. Behalve verhuizen zul je ook aan de slag moeten gaan met je oude huis. Je oude huis wil je natuurlijk zo snel mogelijk verkopen en zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Toch zijn er veel zaken die je op tijd moet uitvoeren wil je zonder al te veel moeite verhuizen.

Verhuizen

Voor de een is het een droom en voor de ander een nachtmerrie. Verhuizen kost veel tijd en energie. Waar begin je? Wat neem je wel en niet mee? Heb je extra hulp nodig? Wat zal dit gaan kosten? Bij een goede voorbereiding is verhuizen geen ramp. Voordat je je nieuwe huis ingaat wil je je oude huis opruimen. Tijdens het opruimen besluit je wat wel en niet meegaat naar je nieuwe huis. De spullen die niet meegaan kun je weggeven, verkopen of weggooien. Ga hierbij stapsgewijs aan de slag en ruim per categorie op. Zo kun je in de verhuisdozen goed onderverdelen waar wat hoort.

Het belangrijkste bij een goede voorbereiding is een realistische planning. In de planning geef je aan hoeveel tijd je hebt om op te ruimen en wie je hiervoor nodig hebt. Daarnaast plan je ook in wanneer alles vervoert moet worden naar je nieuwe huis en kun je daar aan de slag gaan met alles indelen.

Verkopen

Ondertussen ben je ook bezig met je oude huis verkoopproof maken. Na het opruimen kun je duidelijke foto’s maken op een zonnige dag zodat iedere ruimte goed op de foto staat. Daarnaast is het belangrijk dat het huis schoongemaakt wordt, zodat geïnteresseerden langs kunnen komen voor een bezichtiging. Probeer voor de bezichtigingen ook extra sfeer te creëren in je huis door middel van decoratie. Wil je meer reactie op je advertentie? Dan kun je er ook voor kiezen om nog een promotievideo te laten maken. Met een video krijgen mensen een nog beter beeld van de woning dan met alleen foto’s.

Hulp inschakelen

Het is nu tijd om je huis op de markt te koop te zetten. Ook hier zijn er belangrijke dingen waar je aan moet denken zoals een vooronderzoek uitvoeren van je huis, een koopakte op laten stellen en de prijs bepalen. Het is handig om hiervoor een verkoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij begeleidt de verkoop van je huis van A tot Z.