Interieur

Tips voor jouw interieur. Ga voor een houten kast!

Een fijn interieur is voor iedereen verschillend. Waar moet ik beginnen? Kasten zijn een basiselement bij het inrichten van een leef en/ of werkruimte. Houten boekenkasten geven de mogelijkheid voor opruimen, opbergen en rangschikken. Organiseer boeken, ordners, documenten en kantoorartikelen. Of plaats juist jouw decoratie in de kast om een sfeervolle, inspirerende ruimte te creëren.

Waarom een houten kast?
Een houten kast is handig in iedere ruimte en geschikt voor professioneel- en thuisgebruik. Het is niet alleen zeer praktisch door de opbergruimte. Het geeft iedere leefruimte of werkplek direct een prettige, sfeervolle uitstraling. Maak een werkplekafscheiding of plaats de kasten tegen de wand. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een opgeruimde ruimte verlaagt stress, verhoogt ontspanning en productiviteit. Maar het bevordert ook creativiteit.

Welke houten kast past bij mij?
Wanneer je een houten kast gaat aanschaffen start dan met te bepalen waarvoor je de kast gaat gebruiken. Je weet dan hoeveel ruimte je nodig hebt en kunt een afmeting kiezen. Kijk vervolgens naar de ruimte waar de kast geplaatst wordt. Houten kasten zijn er in allerlei vormen en kleuren. Ga voor een tijdloze of trendy stijl die past bij de stijl van jouw ruimte.  Bekijk tot slot praktische zaken. Wil je open of dichte kast? Is een standaard boekenkast , draaideurkast of is er een vitrine nodig?

Een houten kast op maat
Stel zelf de kast samen die past bij jouw ruimte. Houten kasten zijn er in alle maten en zijn daardoor een multifunctioneel meubel. Kies een kast voor een kleine of grote ruimte en pas de maat hierop aan. Denk terug aan het gebruik zodat je kunt kijken hoeveel planken, vakken of legborden er nodig zijn. Zorg voor een balans tussen materiaal, afmeting en stijl.

Zorg voor goed onderhoud
Wanneer je een houten kast hebt gekozen is het handig om na te gaan welk onderhoud er nodig is. Zo heb jij lang plezier van jouw interieur. Zorg ervoor dat je de houten kast schoon en droog houdt. Maak eventuele vlekken zo snel mogelijk schoon. Zorg ervoor dat je na een aantal jaren de lak of verf vernieuwd. Zo behoudt je de warme, unieke uitstraling van een houten kast. Mocht je de kast een keer verplaatsen, haal deze dan eerst leeg. Dan is de kast lichter en voorkom je schade.

Kies voor een houten kast voor jouw interieur als je een praktisch, multifunctioneel opbergmeubel zoekt dat direct sfeer geeft en zeer duurzaam is.