Tuin

Tuinset kopen? 3 tips!

Ben je aan het kijken voor een nieuwe tuinset? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten. Daarom hebben we in dit artikel alvast op een rijtje gezet wat er allemaal te vinden is en waar je rekening mee moet houden. Een ding is namelijk zeker: die witte tuinset van kunststof kan nu echt niet meer. De modernere tuinmeubelen van tegenwoordig zien er een stuk beter uit en zijn bovendien ook redelijk onderhoudsvrij. Dit is natuurlijk erg fijn, want zo houd je meer tijd over om echt te genieten in je tuin!

De grootte van een tuintafel

Ten eerste is het belangrijk om na te denken over hoeveel personen je maximaal aan je tuinset wilt hebben. Zo weet je namelijk ook hoe groot de tafel moet zijn en hoeveel stoelen je nodig hebt. Aan een tafel van 180 cm lang passen meestal vier stoelen aan de lange zijde, maar eventueel kun je ook nog twee stoelen aan de korte zijde van de tafel plaatsen. Is jouw gezin groter, of heb je regelmatig veel mensen over de vloer? Dan is het misschien beter om een tafel van minstens twee meter lang te kopen. Zo weet je zeker dat je minimaal met zes mensen comfortabel kunt eten. Je moet dan uiteraard wel voldoende ruime hebben om zo’n lange tafel plus stoelen neer te zetten. Meet daarom ook je tuin op voordat je naar de tuinmeubelwinkel gaat.

Tuinstoelen kiezen

Een verstelbare tuinstoel is handig als je na het eten nog even wilt uitbuiken. Trendy zijn nu tuinstoelen van kunststof en is verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren zoals felrood, groen, wit en grijs. Zo kun je bijvoorbeeld een klassieke teak tuintafel combineren met verschillende kleuren tuinstoelen (wel in dezelfde stijl). Deze tuinstoelen zijn ook nog eens vaak op te stapelen en dus makkelijk op te bergen als je ze niet meer nodig hebt. Verder zijn aluminium of gevlochten wicker stoelen ook weer helemaal in. Kortom, de keuze is groot!

Budget en materiaal voor een tuinset

In het algemeen geldt: hoe beter de kwaliteit van het materiaal, des te hoger de prijs is voor een tuinset. Zo betaal je de hoofdprijs voor een tuintafel van massief natuursteen en is een exemplaar van plastic een budgetvriendelijkere optie. De goedkoopste tuintafels bestaan meestal uit een aluminium frame en een glazen tafelblad. Het voordeel van glas is dat het makkelijk schoon te houden is. Als je dus kinderen hebt die vaak knoeien, dan is dat geen probleem. Daarnaast is het tafelblad niet zomaar van glas, maar van speciaal veiligheidsglas. Dit glas is erg sterk en keihard, dus bijna niet kapot te krijgen.

Oplopend qua prijs zien we vaak kunststof tafels die het uiterlijk van natuurhout nabootsen. Het voordeel van kunststof is dat het vrij kleurvast is en niet rot of barst, wat natuurlijk wel een nadeel is bij echt hout. Toch zullen sommige mensen liever voor een echt teak houten tuintafel gaan vanwege de klassieke look en uitstraling. Combineer een teak houten tafel bijvoorbeeld met kunststof stoelen voor een unieke mix van stijlen. Dus ook in de tuin kun je met de tuinset gerust mixen en matchen en zo je eigen smaak toevoegen aan je terras!