Geen categorie

Verbeter je positie op Google met linkbuilding

Of je nu een fysieke of online interieurwinkel hebt je wilt dat mensen jouw vinden en een aankoop gaat doen. Wanneer zij zoeken in Google op leren bank wil je dat jouw winkel of website bovenaan de zoekopdrachten staat. Om dit te realiseren moet je gebruik maken van SEO, of te wel, zoekmachineoptimalisatie en een van de belangrijkste aspecten hiervan is linkbuilding.

 

Wat is linkbuilding?

Met linkbuilding verzamel je backlinks die verwijzen naar jouw website om de waarde hiervan in de ogen van zoekmachines als Google te laten stijgen. Hoe hoger de waarde van jouw website, hoe beter, waardoor je omhoog zal gaan in de ranking en ook meer organisch en relevant verkeer zal ontvangen. Hiernaast, zullen backlinks ook de zoekmachines helpen om te begrijpen waarover jouw website gaat, wat ook weer kan leiden tot een stijging in de zoekmachineposities en meer organisch en relevant verkeer. Voordat je nu meteen aan de slag gaat is het wel belangrijk om te realiseren dat niet alle links op iedere willekeurige website evenveel waard zal zijn.

 

Bedenk je eens dat je je woning opnieuw zou willen inrichten ga je dan voor het advies van een interieurstylist of het advies van de lokale slager? Dit werkt net zo voor de zoekmachines, hoe meer autoriteit en relevantie de websites hebben waarop jouw backlinks staan, hoe meer waarde zij jouw website zullen geven. Alhoewel, dit natuurlijk niet betekent dat je het advies van ‘’de lokale slager’’ helemaal moet negeren. Google zal je namelijk belonen wanneer je een gevarieerd linkprofiel creëert, dus houd dit in je achterhoofd bij het maken van een linkbuilding strategie.

 

Hoe vorm je een linkbuilding strategie?

We hadden het net al even over de linkbuilding strategie en dat je hiermee een gevarieerd linkprofiel moet creëren, maar welke linkbuilding pakketten moet je nu gebruiken om jouw doelen te behalen? Om hier achter te komen zal je een uitgebreide analyse moeten doen van het linkprofiel om zo een overzicht te krijgen van de huidige situatie en de verbeterpunten. Op basis van deze analyse kun je bepalen met welke mix van linkbuilding technieken je het linkprofiel zou kunnen versterken en op welke zoekwoorden de focus gaat liggen in de strategie.