Wonen

Verbouwing trends 2020

Verbouwen gebeurt steeds vaker bij veel Nederlanders & Belgen. De laatste jaren zijn er eigenlijk wel een aantal trends ontstaan bij verbouwingen. Zo zijn er verschillende woontrends die veel mensen aanspreken. Verbouwingen zijn natuurlijk niet goedkoop maar er zijn ook veel kleine dingen die de sfeer in huis erg kunnen verbeteren. 

Vloer

Om te beginnen is de vloer een deel van de woning die vaak wordt vervangen tijdens een verbouwing. Er zijn veel verschillende vloeren maar toch zien we een trend die vaak terug komt. Als eerst is de visgraat vloer erg populair. Visgraat vloer is een vloer die schuin en haaks wordt gelegd hierdoor ontstaat er een trapsgewijs patroon. Zo’n vloer creëert een erg warme sfeer binnen het huis. Een visgraat vloer hoeft niet perse van hout te zijn zo wordt er ook vaak pvc gebruikt. Pvc vloeren zijn vloeren die vaak op houten vloeren lijken maar gemaakt zijn van kunststof. Ook gietvloeren worden steeds populairder. Een nadeel van gietvloeren is dat je het vaak schoon moet maken aangezien vuil erg goed zichtbaar is op zo’n vloer. Daarentegen heeft gietvloer een ongelofelijk mooie en strakke uitstraling. 

Deuren

Ook bij de deuren binnen woningen zijn trends zichtbaar die erg populair zijn. Zo zijn stalen deuren erg aantrekkelijk bij consumenten. Zo’n stalen deur creëert warmte en sfeer binnen een woning. In vergelijking met andere deuren zijn ze wel wat duurder maar de uitstraling maakt het natuurlijk helemaal goed. Ook zijn er heel veel verschillende patronen mogelijk binnen een stalen deur. Zo kan je er zelf van maken wat je mooi vind. Het is dan verstandig om gelijk te kiezen voor dubbel glas aangezien de isolatie dan ook beter is. Op internet kan je eenvoudig zo’n winkel in de buurt opzoeken met als voorbeeld ‘ramen en deuren lier’. Ook wanneer je alleen ramen nodig hebt kan je dit eenvoudig opzoeken met als voorbeeld ‘ramen lier’.  

Kozijnen

Ten slotte is er ook nog een trend zichtbaar bij de kozijnen. Zwarte kozijnen zijn nu helemaal in wat natuurlijk ook prachtig is. Veel mensen vinden dat zwarte kozijnen de puntjes op de ‘i’ zijn. Het maakt een huis namelijk chique en geeft een warme uitstraling.