Wonen

Verhuizen – 3 tips

Hoe leuk! Je gaat verhuizen naar een nieuw huis. Hier komt natuurlijk wel erg veel bij kijken. Je moet al je spullen inpakken en bedenk wat je wel en niet mee gaat nemen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om jouw verhuizing soepeler te laten verlopen.

Tip 1: Gooi dingen weg

Laat je een moderne villa bouwen of ga je in een rijtjeshuis wonen? Hoe dan ook, het is tijd om dingen weg te doen. Een verhuizing is een mooi moment om eindelijk eens goed al je spullen te doorzoeken en te bedenken wat je wel en niet meer nodig hebt. Mensen bewaren vaak veel dingen die ze achter in de kast zetten en nooit meer gebruiken. Gooi deze dingen weg of doneer ze aan de kringloopwinkel. Hiermee ga je opgeruimd je nieuwe huis in.

Tip 2: Verpak je spullen goed

Het is natuurlijk zonde als je je verhuisdozen gaat uitpakken en al je spullen zijn kapot. Zorg er daarom voor dat je dingen goed verpakt. Vul halfvolle dozen met vulmateriaal, zoals piepschuim of kranten. Dit zorgt er voor dat je spullen niet kunnen verschuiven en dus breken. Wikkel glazen, kopjes en borden apart in bescherm materiaal als bubbeltjesplastic of papier. Zorg er ook voor dat je niet te veel in een doos stopt, anders scheurt de onderkant en valt alles er uit.

Tip 3: Meet dingen goed op

Het is natuurlijk lastig als je de kast naar binnen wil sjouwen en deze past niet door de deur. Zorg er daarom voor dat je alle grote meubels als banken, tafels en kasten goed op meet. Haal waar mogelijk dingen uit elkaar om te voorkomen dat je straks bij de voordeur staat en je spullen niet naar binnen kunnen.