Geen categorie

Verhuizen of verbouwen in de huidige woningmarkt?

Veel huishoudens zullen vroeg of laat tegen het dilemma aanlopen: Al een aantal jaren woon je in een prima huis, maar meer ruimte of extra luxe is ook iets wat men graag. Verhuizen kan dan een optie zijn, maar wellicht wil je wel helemaal niet weg in je huidige buurt. Huizenbemiddelaar Zundert probeert je in dit artikel te helpen met een goede beslissing te maken.

Wat zijn de eisen en wensen precies?

Als je toch kiest ervoor je huidige woning te verlaten is het belangrijk wel concreet te krijgen wat je precies anders wilt. Je gaat natuurlijk verhuizen met een reden. Wil je een grotere keuken, naast de douche ook een bad of gewoon een veel grotere tuin? Vooral als je al prima woont, moet je ervan overtuigd zijn dat je beter gaat wonen en dus hier ook zeer gericht naar zoeken.

Wat is er financieel mogelijk?

Alles gaat of staat natuurlijk met het geld wat je beschikbaar hebt. Wat zijn de mogelijkheden voor de uitbouw of aanbouw? Hebben jullie inmiddels voldoende gespaard of kies je ervoor om te verhuizen, doordat met de huidige rentestand je bij een duurdere woning netto zelfs goedkoper uitkomt. Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee dient te houden. Als je dit allemaal inzichtelijk is gemaakt, kun je kijken wat er exact haalbaar is van je verlanglijstje.

De toegevoegde waarde van verbouwen

Als je absoluut niet weg wil je in huidige buurt, dan is verbouwen eigenlijk nog de enige optie. Tenzij er een geschikte woning uit dezelfde buurt op de markt komt anders wordt het toch echt een verbouwing. Met een aanbouw of uitbouw kun je wellicht de extra ruimte en luxe creëren waar je naar op zoek bent. De verbouwing zal vooral een meerwaarde bieden voor het wonen. De kans dat je deze investering volledig zal terugverdienen is erg klein. Let er wel op dat je de verbouwing redelijk neutraal houd zonder al te veel bijzondere kleuren. Het zou anders iets kunnen zijn waar de toekomstige kopers op kunnen afknappen.