Tuin

Verrijk je tuin met teakhout tuinmeubelen

Teak tuinmeubelen zijn erg populair bij kopers over de hele wereld. Wat maakt teak zo geliefd?

Sterk en duurzaam

Teak is een hard hout. Het is sterk en duurzaam. Het is bestand tegen extreme hitte en kou. Teakhout is komt uit Zuidoost-Azië en heeft decennia nodig om volwassen te worden en een stadium te bereiken waarin het gebruikt kan worden om meubels en andere mooie producten te maken. Teak is verkrijgbaar in diverse kwaliteitsniveau’s. Het beste en duurste teakhout heeft de hoogste vetgehalte en heeft de langste levensduur. Dit is uitstekend geschikt voor het maken van tuinmeubilair.

Het oliegehalte van teak is erg hoog en geeft het hout zijn weerbestendige eigenschappen. Door deze hoge olieconcentratie kunnen teak tuinmeubelen letterlijk seizoen na seizoen met weinig tot geen zorgen buiten staan.

De waterbestendige eigenschappen en de neiging om niet te versplinteren, maakten het al honderden jaren geleden een favoriet voor scheepsbouwers en wordt sindsdien ook gebruikt voor een breed scala aan zowel binnen- als buitenmeubilair. Van grote eettafels tot elegante kasten en terrasmeubilair, teak heeft de flexibiliteit waar veel meubelmakers vandaag naar op zoek zijn.

Natuurlijke schoonheid

Teakhout heeft een unieke combinatie van kleur en nerfstructuur. Op basis van deze unieke kenmerken kunnen meubelmakers een reeks aan meubilair produceren die, met andere zachtere houtsoorten, niet mogelijk zou zijn geweest. Dit resulteert vaak in een grotere keuze aan teakmeubels dan in veel andere houtsoorten.

Hoog rendement aan plezier

De prijs is een grote factor bij de aankoopbeslissing van tuinmeubilair. Teakhout meubels zijn niet goedkoop maar premium luxe tuinmeubelen zijn niet gemaakt om een seizoen of twee te worden weggegooid. De waarde die u voor uw geld krijgt, is eigenlijk net zo belangrijk als het bedrag dat u uitgeeft. Als u de tijd neemt om de werkelijke waarde van een aankoop te berekenen, dan is de initiële prijs geen goede indicatie van de kwaliteit en bruikbaarheid. Maar hoe beoordeel je de waarde van premium teakhouten meubelen voor buiten? Een essentieel onderdeel bij elke waardering van meubels is de duurzaamheid. Immers, als een terrasstel maar één seizoen meegaat, heeft het zeker weinig waarde en is het waarschijnlijk niet de tijd en moeite waard die nodig is om erop uit te gaan en de meubels te kopen.