Interieur

Verschil tussen bamboe jaloezieën en houten jaloezieën

Jaloezieën zijn echt de trend van het moment. Iedereen heeft ze. En dan het liefst ook nog jaloezieën van hout. Die zorgen namelijk voor zo’n luxe uitstraling in je interieur. En dankzij de verschillende kleuren en mogelijkheden, zoals ladderband, kan je je nieuwe raamdecoratie helemaal laten aansluiten op je interieur. Maar dan moet je natuurlijk nog wel weten welke raamdecoratie het gaat worden. Want ga je voor jaloezieën van hout of toch van bamboe? In dit blog vertellen we je over het verschil tussen deze twee materialen. 

Alles over houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn de meest populaire variant van jaloezieën op maat. Het is namelijk een relatief goedkoop materiaal en biedt echt een luxe uitstraling. Het fijne is dat hout heel bewerkelijk is, waardoor je een jaloezie in eigenlijk elke denkbare kleur kan laten uitvoeren. Een witte houten jaloezie, een grijze, zwarte of taupekleurige is toch wel het meest populair. Je hebt ook houten jaloezieën met houtnerf. Die zijn nog net wat luxer en daardoor ook net wat duurder. 

De horizontale lamellen zijn relatief dik, waardoor de pakkethoogte (de hoogte van alle horizontale lamellen bij elkaar) best groot is. Let daar dus op als je een jaloezie voor een openslaand raam of deur hangt. 

Alles over bamboe jaloezieën  

Bamboe jaloezieën zijn een stuk minder bekend, maar doen niet onder aan de luxe uitstraling van de houten jaloezieën. Bamboe jaloezieën herken je direct aan de dunnere lamel en de duidelijke houtnerf. Het contrast van kleuren is wat groter, waardoor je echt een toffe uitstraling in je interieur kan creëren. Daarnaast is het erg fijn dat de lamellen dunner zijn dan bij de houten variant. Hierdoor is de jaloezie in zijn totaliteit een stuk lichter en wordt het bedienen ervan nog net wat makkelijker. En de pakkethoogte is bij de bamboe jaloezie veel kleiner. Daardoor is deze variant ook geschikter als je op zoek bent naar raamdecoratie voor je deur of openslaande raam. 

Beide varianten kan je tegenwoordig heel makkelijk online bestellen. En als je niet weet welke kleur je het mooist vindt, kan je ook gewoon kleurstalen aanvragen. Wel zo makkelijk. Maak er zeker gebruik van!