Wonen

Verschillende soorten deuren, waar kan ik uit kiezen?

Wat betreft keuze uit deuren, is de keuze reuze. Misschien wil je jouw deur vervangen omdat het simpelweg niet meer functioneel is, vanwege nare geluiden of stroefheid van de deur. De kans is ook groot dat de deur gewoon niet langer aansluit bij jouw interieurstijl. Je zou denken, juist omdat de keuze zo groot is, dat je zo de geschikte deur hebt gevonden. Helaas… Dit is vaak een stuk moeilijker dan het lijkt. Dit komt onder andere door keuzestress. Maar no worries! Dit artikel geeft je meer informatie over binnendeuren, zodat jij de juiste deur kunt kiezen.

 

Waar let je op?

Als je een nieuwe deur gaat kopen, waar moet je dan op letten? Nou, ten eerste is de veiligheid uiteraard belangrijk. De deur moet in staat zijn om goed te kunnen sluiten en het moet stevig zijn. In het geval dat je een glazen binnendeur wilt, is het van belang dat dit glas erg stevig is, zogenaamd gelaagd glas.

 

Verder zijn de materialen belangrijk. Vaak zijn deuren gemaakt van óf kunststof of aluminium. Dit zijn duurzame materialen, dus altijd een goede keuze. Nog enkele voordelen: ze vergen weinig onderhoud en gaan jarenlang mee.

Opdekdeur

Je hebt veel verschillende deuren, bijvoorbeeld: binnendeuren zowel opdek als stomp. Maar wat zijn opdek- en stompe deuren precies? En wat is het verschil?

 

Een opdekdeur is een deur dat gedeeltelijk op het kozijn, of wel de opdekrand, valt. Deze wordt vervolgens afgehangen met speciale paumelles.

Stompe deur

Daarnaast heb je ook nog een stompe deur. Een stompe deur valt helemaal in het kozijn en wordt afgehangen aan scharnieren. Kortom, het verschil tussen de opdekdeur en stompe deur heeft te maken met in hoeverre de deur op het kozijn valt. Nu je dit weet, kun je nadenken wat voor soort deur je wilt. Het is maar net wat je mooier vind en wat natuurlijk voor jou functioneler is.