Interieur Wonen

Vijf manieren om uw huis luxueuzer te maken

Het huis is de plek waar we de meeste tijd doorbrengen. In de pandemie zijn we allemaal interieurs meer gaan waarderen, op zoek naar manieren om onze persoonlijke ruimte te verbeteren en er stijlvoller en aantrekkelijker uit te laten zien.

 

Als u uw huis wilt opknappen, weet dan dat er veel eenvoudige manieren zijn om dat te doen, zonder een gat in uw zak te branden. Keyur Zaveri, VP-design bij Furlenco deelt enkele ideeën die uw huis een rijke, luxueuze uitstraling kunnen geven. 

1. Eenvoud is verfijning

Hoewel het misschien intuïtief voelt om dure decoraties aan je huis te blijven toevoegen, is minder in deze tijd meer. Vereenvoudiging van uw ruimte kan uw huis een stijlvolle uitstraling geven. Investeer in een paar accent versieringen – een lamp, muur kunst, decor voor een centrale tafel – die bij elkaar passen en goed samengaan met het thema van uw kamer, in plaats van veel dingen te hebben die er niet uitzien alsof ze bij elkaar horen. Weersta de verleiding om uw huis volumineus te maken.

2. Pluche stoelen

Het belangrijkste onderdeel van het creëren van een luxe huis is het toevoegen van meubels die comfortabel en elegant zijn, zoals Vitra eetkamerstoelen of Vitra fauteuils. Kussens en kussens van verschillende afmetingen kunnen een huis direct uitnodigender doen aanvoelen. Speel met kleuren en stoffen van het meubilair en zoek zachte meubels die de pronkstukken aanvullen. Investeer in stoffen van goede kwaliteit zoals fluweel, linnen of suède om uw meubels te bekleden. U kunt zelfs stoffen met structuur proberen, zoals denimblauw en kunstleer.

3. Weelderige verlichting

Verlichting kan het verschil maken voor de sfeer in uw huis. Het gebruik van meerdere lichtbronnen die de aandacht vestigen op verschillende hoeken in het huis kan een ruimte er goed uit laten zien. Investeer in plafondlampen, vloerlampen, tafellampen en accentverlichting om uw favoriete plekken te benadrukken. Hoewel het raadzaam is een enkele kleur en toon van het licht aan te houden, kan er met de intensiteit en richting worden gespeeld om de sfeer te verbeteren.

4. Gelaagdheid

Gelaagdheid doet overal wonderen. Voeg decorstukken toe aan uw meubels voor een luxe uitstraling. Tapijten voegen pracht en praal toe en veranderen meteen de uitstraling van een kamer. Vloerkleden onder tafels en Leolux hoekbanken helpen ruimtes af te bakenen en kunnen de hele look samenvoegen. Experimenteer met enkele elegante lopers bij uw bedden, bovenop uw eettafels of zelfs uw badkamers. U kunt ook wand- en raambekleding toevoegen voor een meer inclusieve esthetiek.