Badkamer Duurzaam Keuken Wonen

Vloeren voor grote gebouwen of badkamers

Veel werkgevers, scholen en andere instanties beheren gebouwen met een aardig groot grondoppervlak. Om dit hygiënisch en schoon te houden is een goede vloer van groot belang. Daarom bespreken we in dit artikel twee opties die hier een goede oplossing in bieden.

Linoleum

Hoewel linoleumvloeren vaak worden aangezien voor vinylvloeren, en vice versa, verschillen de vloeren wel van elkaar.

Vinylvloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride, een soort plastic dat uit olie wordt gewonnen.

Linoleum is gemaakt van natuurlijke lijnzaadolie (van vlas), dennenharsen, houtmeel, kurkkorrels en kalksteenpoeder – allemaal samengeperst op een laag jute. Deze natuurlijke compositie wordt weerspiegeld in het uiterlijk van het materiaal, dat een subtiele, organische uitstraling heeft. Dit maakt linoleum ook tot een milieuvriendelijke keuze.

Linoleum heeft een natuurlijke weerstand tegen bacteriën, een eigenschap die het een uitstekende keuze maakt voor grotere gebouwen, maar ook bijvoorbeeld badkamers of kinderkamers. Een duidelijk nadeel is echter dat het als een hard type vloer de neiging heeft om geluid te weerkaatsen in plaats van het te absorberen.

Rubbervloeren

Rubber vloeren kunnen op Linoleum vloeren lijken. toch is de materiaalsamenstelling anders. Wil je een rubbervloer kopen? Overweeg dan de volgende voor- en nadelen.

Net als Linoleum heeft een rubberen vloer een lange levensduur, is het hygiënisch en vallen krassen niet heel erg op. Daarnaast is de vloer relatief zacht wat er voor zorgt dat de vloer voor weinig omgevingsgeluid zorgt.

Het nadeel van een rubbervloer kan wel zijn dat de rubbertegels zonde textuur met vocht erg glad kunnen worden. Daarnaast zijn rubberen vloeren bestand tegen de meeste kleurmiddelen. Toch zijn er wel producten die het oppervlak kunnen beschadigen zoals diverse schoonmaakmiddelen, schurende vloeistoffen of olie en vet.

Wat is de beste keuze?

Wat de beste keuze precies is hangt af van het gebouw, hoe de vloer wordt gebruikt en waarmee er wordt schoongemaakt. Overweeg deze zaken dus goed voor de aanschaf van een rubber of linoleumvloer.