Slaapkamer Wonen

VOOR- EN NADELEN VAN VERSCHILLENDE RAAMDECORATIE

Tegenwoordig hebben we veel keuze op het gebied van producten. Dit geldt ook voor raamdecoratie. Het ruime aanbod kan het lastig maken om een keuze te maken. In dit artikel lees jij de voor- en nadelen van de verschillende raamdecoratie. Zo kan jij hopelijk makkelijker een keuze maken.

Gordijnen

Als je van simpel houdt passen normale gordijnen hierbij. Ondanks dat ze simpel zijn kan je wel veel variëren bij gordijnen. Er zijn veel printjes en diverse kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van velvet gordijnen? Ook kan je kiezen uit diverse soorten stoffen. Een voordeel van gordijnen is dat je ook kunt kiezen uit verduisterende gordijnen. Zo heb jij geen last van die lantaarnpaal in de nacht. Een nadeel van dit soort raamdecoratie is dat je weinig invloed op de lichtinval hebt. Je doet ze simpelweg open of dicht. Er is geen tussenweg.

Rol- en vouwgordijnen

Dit is een goede keuze als je wilt spelen met het lichtinval. Een voordeel van rol- en vouwgordijnen is dat ze weinig ruimte innemen. Tevens zijn ze makkelijk te openen met een koord. Een ander voordeel is dat je voor rol- en vouwgordijnen niet hoeft te boren in het plafond. Er zijn verschillende soorten rolgordijnen. Zo zijn er speciale dakraam rolgordijnen. Ook zijn er duo rolgordijnen. Bij deze soort rolgordijnen heb je nog meer invloed op de lichtinval. Trekken de voordelen van rolgordijnen je, maar wil je meer sfeer in je huis? Kies dan voor goedkope vouwgordijnen.

Jaloezieën

Ook op het gebied van jaloezieën kan je kiezen uit diverse soorten, namelijk aluminium jaloezieën, houten jaloezieën en PVC jaloezieën. Houten jaloezieën staan mooi als je een Bohemian woonstijl hebt. Houten jaloezieën zijn wel minder goed te reinigen. Ze vangen ook veel stof en vuil op. PVC jaloezieën zijn een goed alternatief op houten jaloezieën in de badkamer. Dit soort jaloezieën zijn namelijk vochtbestendig. Je kunt ze ook simpel schoonmaken met een vochtig doekje. Als je op zoek bent naar jaloezieën die zonwerend zijn kan je het beste kiezen voor aluminium jaloezieën. Het materiaal is namelijk niet licht doorlatend.

Ga niet klakkeloos in elke kamer dezelfde raamdecoratie plaatsen. Bekijk per kamer wat mooi staat en welk soort materiaal geschikt is. Zo kan je bijvoorbeeld in de badkamer aluminium jaloezieën plaatsen en in de badkamer verduisterende gordijnen. Twijfel je nog over welke raamdecoratie je moet kiezen? Dan kan je advies krijgen van een expert aan huis.