Duurzaam Interieur

Waar moet je aan denken bij het inrichten van een kantoor?

Kantoren. Je hebt ze in veel verschillende soorten en maten. Wanneer je begint in een nieuw kantoor kan het best lastig zijn om deze goed in te richten. Het liefste heb je een professionele kantoorinrichting. Maar waar moet je nu precies over nadenken? Wat is wel en niet handig in een kantoor? Door verder te lezen kom je meerdere tips tegen die je kunnen helpen bij het inrichten van je kantoor.

Een goed wifi netwerk

 

Op een kantoor wordt natuurlijk erg veel gewerkt met computers. Hierbij is internet niet te ontbreken. Om de juiste verbinding met het internet te krijgen heb je wifi nodig. Vooral op een kantoor is een stabiel en snelle wifi zeker niet te ontbreken. Zorg er dus voor dat de verbinding goed ligt. Daarnaast zijn stekkerdozen ook niet te ontbreken voor het opladen van de verschillende apparaten.

Kleuren op kantoor

 

Wanneer mensen denken aan een kantoor, wordt er in de meeste gevallen gedacht aan een saaie ruimte met computers. Toch hoeft dit zeker niet het geval te zijn. Door meer kleur in de ruimte te brengen, kun je bijvoorbeeld de muren verven. Hierbij is het verstandig lichte kleuren te gebruiken. Door lichte kleuren te gebruiken, voorkom je dat de ruimte kleiner oogt. Neem daarnaast ook niet een al te felle kleur. Hier zul je eerder op uitgekeken zijn dan een neutrale kleur. Ook kun je ervoor kiezen om verschillende planten toe te voegen. Deze brengen net als de gekleurde muren kleur in het kantoor. Naast dat de planten wat meer kleur in de ruimte brengen, zorgen ze ook nog eens voor meer zuurstof.

Werkplekken

 

In de meeste gevallen heeft iedere werknemer een eigen werkplek. Hierbij is het dan wel zo fijn als deze werkplek ingesteld is op de persoon die daar werkt. Handig is om hiervoor verstelbare stoelen en bureaus te hebben. Door middel van deze verstelbare middelen, kan het personeel hun werkplek zo instellen dat het klopt. Zo heb je bijvoorbeeld tafels die je omhoog en omlaag kunt zetten. Dit is erg handig om zo af en toe ook staand te werk te kunnen gaan. Omdat je op kantoor in de meeste gevallen veel zit, kan het ook goed voor het lichaam zijn af en toe te staan voor meer beweging. Voor het aanschaffen van het meubilair is het wel zo leuk om dit ook qua kleuren aan te laten sluiten op de kleur van bijvoorbeeld de muren. 

Accessoires voor de muren

 

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, worden kantoren bij veel mensen gezien als saaie ruimtes. Nu kun je deze opvrolijken door middel van het verven van de muren en daarnaast planten, maar ook accessoires voor de muren kunnen veel doen. Hierbij kun je denken aan schilderijen of spiegels. Spiegels kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de ruimte groter lijkt. Beide geven een erg huiselijk gevoel.

Goede ventilatie

 

Een goede ventilatie is een belangrijk aspect op een kantoor. Het is nu eenmaal een feit dat wanneer je op kantoor werkt, je veel zittend aan het werk bent. Wel is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen en de juiste werkomstandigheden te hebben. Natuurlijk helpen planten hier al aan mee, maar om dit nog extra goed te regelen, kun je gebruikmaken van de juiste ventilatie. Controleer de ventilatiesystemen, zodat je genoeg zuurstof binnenkrijgt.