Slaapkamer

Waar moet je op letten bij het kopen van een bed?

Een goede nachtrust is erg belangrijk en dat kan alleen met een comfortabel bed. Helaas staat niet iedereen hier goed bij stil. Sommige slapen al jaren op hetzelfde bed of matras, hebben last van hun rug, slapen niet lekker, maar zoeken het probleem niet bij het verouderde bed. Een bed is toch weer een grote kostenpost, maar volgens ons wel eentje die de moeite waard is. Wij geven je graag een paar tips waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw 1 persoonsbed of 2 persoonsbed.

Kies een passend formaat

Als je op zoek bent naar een nieuw bed is het goed om van te voren alles goed op te meten, zowel de kamer als jezelf. Wanneer je een groot bed in een kleine kamer plaatst, voelt dat niet goed en kan dat ten koste gaan van je rust. Ook is het belangrijk om natuurlijk in je eigen bed te passen. De veel voorkomende lengte maat is 200cm. 200cm is voor heel veel mensen groot genoeg, maar niet voor allemaal. Ben je lang en wil je alles behalve je voeten buiten het bed, twijfel dan niet en neem gewoon een maatje groter.

Het bed en matras zijn beide van belang

Het is makkelijk om enkel het bed of enkel het matras te vervangen, maar beide moeten wel goed op elkaar aansluiten. Ga dus goed voor jezelf na waar het probleem ligt en wat er moet worden vervangen, is dat het matras, het bed of juist allebei. In veel gevallen raden we aan om te kiezen voor een geheel nieuw bed met matras.