Geen categorie

Waarom je bij een huurachterstand beter een deurwaarder kunt inschakelen

Als je een appartement verhuurt en de huurder is te laat met het betalen van de huur, kun je verschillende stappen ondernemen. Bijvoorbeeld een aanmaning sturen, een incassobureau inschakelen of een deurwaarderskantoor om hulp vragen. Dit kan een langdurig en pijnlijk proces worden. Maar om de kans zo groot mogelijk te maken dat je je geld terugkrijgt, is het van groot belang om een goede procedure te starten.

Wat zijn de stappen die je kunt zetten?

Zodra je huurder een betaling mist, stel je hun daarvan op de hoogte. Dit kan mondeling, via mail of telefoon. Ook een aanmaning sturen is op dit punt een goed idee. Als deze opties niet werken en je hebt nog steeds geen geld gezien, is een incassobureau de volgende stap. Deze brengen de partij met schulden ook extra incassokosten in rekening. Op dit punt kan het ook zo zijn dat er nog steeds geen geld betaald wordt. Dit is het punt waarop een gerechtelijke procedure gestart kan worden. Een deurwaarder kan nu ook helpen om de schulden te innen. Ook kan de huurovereenkomst ontbonden worden.

De meest geschikte oplossing

Dit is een lange en ingewikkelde procedure. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, kun je een deurwaarderskantoor inschakelen die je ook met de stappen helpt die gezet kunnen worden voordat de gerechtelijke procedure gestart wordt. Per situatie zal de meest effectieve tactiek anders zijn, en misschien is het beter om meteen een deurwaarder in te schakelen. Het is belangrijk om een goede inschatting te maken om de meest succesvolle stappen te zetten.

De juiste deurwaarder kan het gesprek aangaan met de beide partijen. Goede communicatie kan het proces een stuk aangenamer kunnen laten verlopen. Een deurwaarder heeft doorgaans ook meer succes met een huurder die al een paar maanden achterloopt met betalen, dan de verhuurder zelf.