Slaapkamer

Waarom je flanel kiest om in te slapen!

Wat niet een wetenschappelijk hoogstandje is, is dat iedereen slaapt. Maar hoe en op welke manier doet iedereen dit? Hier zit nog best wat verschil in. Waar de een zijn voorkeur uit naar een wijd T-shirt, slaapt de ander het liefst zonder kleding of juist goed ingepakt. Omdat er zo veel voorkeuren bestaan, kan je ook veel verschillende soorten pyjama kopen.

Welke pyjama’s zijn er dan inmiddels?

Om een beetje overzicht te scheppen in het toenemende aanbod van nachtmode, heb ik een lijstje met begrippen gemaakt. Want bij nieuwe soorten pyjama’s, horen ook nieuwe namen.

  • Traditionele pyjama

Deze soort om in te slapen, is eigenlijk hoe wij hem ook kennen. Gewoon een blouse met bijpassende broek, voor de man en vrouw.

  • Nachthemden

Deze variant van nachtmode is speciaal voor de vrouw. Een synoniem van dit begrip zou nachtjurk zijn. En hoe deze eruit ziet, daar wordt in gevarieerd. Zo kies je één met spaghetti-bandjes, korte mouw of lange mouw. De lengte van de jurk varieert ook.

  • Shortama’s

En dan deze nieuwe uitvinding. De shortama. Wanneer ik je uitleg dat dit een pyjama voor de in zomer is, vallen de puzzelstukjes vast op zijn plaats. In plaats van een lange- mouw en broek, is dat bij deze pyjama andersom. Wanneer je snel op temperatuur bent ‘s nachts, is dit zeker een aanrader!

  • Huispakken

Het is niet echt een pyjama, maar behoort wel tot de nachtmode. Dit omdat een huispak je voorziet van ontspanning en comfort. Het kledingstuk wordt vooral thuis gedragen wanneer je van plan bent niet het huis uit te gaan. Wat in veel gevallen niet uitmaakt, want hij wordt niet omgeruild voor dag -kleding wanneer men toch nog even iets buiten de deur moet doen.

  • Badjassen

In de badjas slaapt men eigenlijk niet. Tenzij je wat extra warmte kan gebruiken omdat de centrale verwarming het begeven heeft. De badjas draag je veel thuis, waardoor zij ook behoort tot de categorie nachtmode. Een heerlijk item om even snel over de normale kleding aan te trekken wanneer je het koud hebt.

Waarom je flanel kiest om in te slapen

Nu je weet welke soorten pyjama’s er zijn, is het ook handig om te weten waarom een flanellen pyjama een goede keus is. Dit is omdat de stof bestaat uit 100% katoenen kwaliteit, wat maakt dat er geen synthetische stof (soort plastic) in zit. Wanneer je last hebt van allergenen, is dit een fijne optie. Daarnaast is de stof ook dikker, wat ideaal is voor de koukleumen onder ons!