Wonen

Waarom je voor aluminium kozijnen moet kiezen

Kozijnen zijn beschikbaar in allerlei soorten, maten en materialen. Zo zijn aluminium kozijnen een van deze opties. Vaak worden aluminium kozijnen gekozen voor hun praktische voordelen, maar ook voor hun stijlvolle, stoere en tijdloze look. Kozijnen van aluminium brengen een aantal voordelen met zich mee ten opzichte van stalen kozijnen of houten kozijnen.

Makkelijk in onderhoud

Anders dan houten kozijnen hoeven aluminium kozijnen niet elk jaar te worden geverfd. Daarnaast zijn ze makkelijk schoon te maken wanneer je de ramen gaat schoonmaken. Vaak zijn aluminium kozijnen afgewerkt met een laag primer, lak of verf die zowel windbestendig als weerbestendig is. Hierdoor hoef je ze niet echt te onderhouden en is een vochtige doek een paar keer in het jaar genoeg om ze schoon te houden. Daarnaast trekt aluminium geen vuil aan, omdat ze geen elektrostatische waarde hebben. Grondige schoonmaak is hierdoor niet nodig.

Duurzaam

Aluminium kozijnen gaan lang mee en zijn herbruikbaar. Aluminium kozijnen gaan tussen de 40 en 50 jaar mee, waardoor je na de aanschaf vrijwel geen nieuwe kozijnen meer hoeft te kopen. Daarnaast is de reparatie van een aluminium kozijn ontzettend makkelijk. Krassen kunnen worden voorkomen door het aluminium te waxen. Mochten er toch eventueel krassen of deuken ontstaan, dan kunnen deze makkelijk worden verwijderd door het kozijn te schuren of polijsten.

Mocht een aluminium kozijn toch kapot gaan, dan kunnen ze worden gedemonteerd en worden hergebruikt, wat bijdraagt aan de milieuvriendelijkheid van aluminium kozijnen.

Materiaal en uitstraling

Verder wordt aluminium ook gekozen voor de uitstraling. Doordat aluminium er strak uitziet, geeft het een chique en tijdloze uitstraling aan gebouwen, maar het materiaal is meer dan alleen mooi. Het is een heel stevig, maar ook licht materiaal, waardoor ze makkelijk te plaatsen zijn. Verder neemt het geen vocht op, vervormen ze niet en worden ze niet beïnvloed door het weer of temperatuur.