Duurzaam Tuin

Waarom jouw volgende tuin set van kunststof moet zijn

Nu de lente echt begint en de zomertijd is ingegaan zullen veel van ons bezig zijn met de tuin. Het maken van tuin plannen, klussen in de tuin, plantjes zaden en misschien zelfs kijken naar nieuwe tuinmeubels. Als je tot deze laatste groep mensen behoort wil ik je graag wijzen op de vele voordelen van kunststof tuinmeubelen. Dit is waarom jouw volgende tuin set van kunststof moet zijn.

Mooie designs

Veel tuinmeubels zijn gemaakt van verschillende houtsoorten. Alleen is hout een materiaal wat erg bepalend kan zijn voor de stijl en uitstraling van een meubel. Daarom zijn houten meubelen niet voor iedereen geschikt. Vaak geven deze een meer strand achtige sfeer of een ‘Bali look’. Niet iedereen zoekt dit. Kunststof meubels zijn erin enorm veel verschillende stijlen en kleuren. Ze zijn vooral geschikt voor moderne stijlen of zelfs voor een Scandinavische stijl. Ook voor een landelijke stijl zijn er veel kunststof opties te vinden. Laat je eens inspireren op de webshop van STRcollectieshop om te zien hoeveel designmogelijkheden er zijn met kunststof meubels.

Duurzaam

Een ander groot voordeel van kunststof is dat het een erg duurzaam materiaal is. Het kan gemaakt worden van gerecyclede materialen en kan erg lang meegaan. Wanneer je er klaar mee bent of de meubels toch uiteindelijk versleten zijn, kan het weer opnieuw gerecycled worden.

Weinig onderhoud

Het is makkelijk te onderhouden en schoon te houden. Door het gladde oppervlak, poets je je kunststof tafels en stoelen makkelijk schoon. Daarnaast hoef je kunststof nooit te verven of te behandelen om het te beschermen tegen de invloeden van buiten. In tegenstelling tot hout wat kan rotten of staal wat kan roesten. Als je toch liever je meubels opbergt tijdens de seizoenen dat je deze niet gebruikt, gaat dat met kunststof meubels ook een stuk gemakkelijker omdat deze meubels erg lichtgewicht zijn.