Interieur Wonen

Waarom kiezen voor een visgraat vloer?

Op zoek naar een houten vloer? Dan ben je de visgraat vloer misschien ook al wel tegengekomen. Dit patroon is razend populair en zie je weer steeds meer terug. Heb jij ook een visgraatvloer op het oog? Lees dan snel verder waarom je voor een visgraat vloer moet kiezen!

Past in elk huis

Een klassiek visgraatpatroon komt het best tot recht in grote ruimtes. Hierbij komt het patroon het meest naar voren. Maar als je een kleinere ruimte hebt, dan is een visgraatvloer ook prima mogelijk. Een goede optie is om dan te kiezen voor wat kortere of smallere planken. Kies de planken in een lichte kleur. Hierdoor wordt het niet te druk, maar heb je wel het prachtige patroon op je vloer!

Geschikt voor elke stijl

De visgraatvloer heeft toch een erg klassieke uitstraling. Dit maakt de vloer zeer goed te combineren met een klassiek interieur. Toch is deze klassieke vloer ook heel geschikt om te combineren met een moderne stijl. Of wat dacht je van een industriële woonstijl? De vloer komt goed tot zijn recht in rustige interieurs, en een modern interieur is hier een perfect voorbeeld van. Een visgraatvloer is dus heel veelzijdig en past dus goed bij jouw eigen stijl.

Levensduur van een visgraat vloer

Een visgraat vloer gaat enorm lang mee. Dit speciale motief stamt al uit de 17de eeuw. Toen was dit nog een zeer exclusieve vloer, en mensen wilden graag hun huis uitstraling geven met deze vloeren. Sommige van deze vloeren liggen nog steeds in huizen. Als je een visgraat vloer goed onderhoud kan deze heel lang blijven liggen.

Geschikt voor verschillende budgetten

Een visgraatvloer was in de tijd van ontstaan, enorm exclusief. Tegenwoordig is de vloer geschikt voor ieder budget omdat ze ook worden uitgevoerd in PVC en laminaat. Maar het mooist blijft toch wel visgraat parket. Dit heb je in vele soorten en maten. Wat denk je bijvoorbeeld van klassiek Eiken visgraat of juist bijzonder Walnoot visgraat. Een parket visgraatvloer gaat ook enorm lang mee, zoals hierboven al benoemd. Een investering die zich dus zeker terugverdiend.

Enthousiast geworden? Online worden er enorm veel prachtige visgraatvloeren aangeboden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Kwaliteitparket. Hier vind je visgraatvloeren in allerlei soorten hout en ook het klik parket. Door dit parket wordt het eenvoudig om een vloer te leggen en kan dit gebeuren zonder te lijmen!