Slaapkamer Wonen

Waarom plisségordijnen het hele jaar door functioneel zijn

Van de verschillende soorten raambekleding op de markt, is een van onze favorieten nog steeds een set plisségordijnen. Dit moderne soort raambekleding is verkrijgbaar in verschillende soorten, maten, kleuren en accessoires. Ben jij op zoek naar een functionele en stijlvolle oplossing voor binnenzonnewering, lees dan snel verder om kennis te maken met de vele voordelen van plisségordijnen. 

Keuze uit enkele of dubbele stof

Plisségordijnen zijn zowel verkrijgbaar in een enkele of dubbele uitvoering. Met dubbele plisségordijnen of duo rolgordijnen kun je met een koordbediening geheel zelf het binnenkomend zonlicht bepalen. Hierdoor kun je niet alleen eindeloos spelen met zonlicht en schaduw, maar biedt het ook een uitstekende isolatiewaarde. De dubbele structuur zorgt er namelijk voor dat er statische lucht ontstaat tussen de twee lagen stof. Op deze manier blijft de warme lucht in de winter binnen, terwijl je er in de zomer verzekerd van bent dat de warme lucht juist buiten blijft. Hierdoor kun je het warmteverlies met maar liefst 25% verminderen! Naast de temperatuur zorgt de plisségordijn er ook  voor dat een deel van het geluid van buiten wordt tegengehouden.

Enorm veel gebruiksgemak

Plisségordijnen zijn eenvoudig in gebruik te nemen. Met plisségordijnen is het mogelijk om te kiezen uit een koord om jouw zonwering te bedienen of een elektrische variant waarbij je gemakkelijk met één druk op de knop het binnenkomend zonlicht kan bepalen. Sommige opties bieden je tevens de mogelijkheid om de plisségordijnen met jouw smartphone te bedienen, zelfs als je niet thuis bent! Deze slimme opties biedt niet alleen voordelen voor het realiseren van een veilig huis, maar zorgt er ook voor dat kinderen niet zo gemakkelijk meer verstrikt raken in de koorden van de binnenjaloezieën. 

Uitstekend voor de slaapkamer 

Mocht je op zoek zijn naar compleet verduisterende raambekleding, dan kunnen plisségordijnen een goede uitkomst bieden. Kies voor plisségordijnen met verduisterende stoffen om het licht buiten te houden en te genieten van een betere nachtrust. Houd er ook rekening mee om te kiezen voor zijgeleiding, zodat er geen licht door de zijkanten van het gordijn kan binnendringen. Bij een zijgeleiding worden de plisségordijnen aan de zijkant bevestigd en begeleid. Dit zorgt er bovendien voor dat het plisségordijn een stuk steviger is bevestigd in vergelijking met een bevestiging aan slechts de bovenzijde van het raamkozijn. Daarnaast voorkomt een zijgeleider dat het plisségordijn tegen het raam klapt, wat kan gebeuren wanneer het gordijn alleen aan de bovenkant van het raam is geïnstalleerd.