Interieur

Waarom we van industriële- en moderne hanglampen houden

De juiste industriële hanglamp kan een instant stijl upgrade aan je kamer geven. Afgezien van het verlichten van ruimtes, voegen hangende lampen instant chic toe aan binnenruimtes en dragen ze bij aan een samenhangende look. Moderne hangers bieden een ongeëvenaarde diversiteit, variërend van ingetogen versies met enkele hangers tot hangers met meerdere lampen. Ongeacht uw decostijl, u kunt een eigentijdse hanger vinden die bij uw ruimte past – van grillige en leuke stijlen tot strakke lijnen.

Wat zijn de verschillende soorten hangende verlichting?

Bij het kiezen van uw plafondverlichting heeft u een veelvoud aan mogelijkheden. Hangende verlichting is niet alleen geschikt voor eetruimtes. Deze aanpasbare armaturen schitteren in verschillende omgevingen en kunnen dienen als de finishing touch voor een goed ingerichte ruimte. De veelzijdigheid van hangers gaat zo ver als uw verbeelding het toelaat en, afgezien van informele en formele eetruimtes, brengen deze hangende lampen verfijning en stijl in keukens, lange gangen en thuiskantoren.

Kleine en mini-hanglampen zien er geweldig uit in binnenruimtes zoals foyers, leeshoeken en badkamers. Grote hangende lampen of armaturen met meerdere lampen zijn het meest geschikt voor binnenruimtes zoals eetkamers en hangende lampen in de keuken bieden heldere taakverlichting waar u deze het meest nodig hebt. Losse hangers zien er ook geweldig uit wanneer ze worden gegroepeerd en op verschillende hoogtes worden opgehangen voor een gewaagd statement. Wanneer je een moderne hanglamp boven een tafel hangt, is de ideale hoogte tussen de 28 en 32 inch, maar je kunt experimenteren met verschillende hoogtes om de look te vinden die je ruimte compleet maakt.

Een andere overweging is wat voor soort verlichting je nodig hebt in je ruimte. Als je je hanger in een eethoek hangt, kies dan een armatuur die sfeervol of zacht licht uitstraalt. Als u van plan bent uw hanglamp op kantoor te gebruiken, is taakverlichting een betere optie. Door een compatibele lamp voor uw armatuur te kiezen, kunt u de gewenste verlichting bereiken.

Iconische hanglamp ontwerpen

Moderne hangende verlichting is in de loop der jaren geëvolueerd om verfijnder te worden en bevat opmerkelijke eigentijdse elementen zoals gebarsten glazen kappen, sterk reflecterende speciale tinten en onregelmatig gevormde tinten die een moderne inrichting ondersteunen. Hoe futuristisch hangende ontwerpen ook worden, er is nog steeds een overvloed aan hangende silhouetten die echt tijdloos zijn en er in bijna elke ruimte goed uitzien.

Hoe u de beste hangers kiest: grootte, afwerkingen en installatie-opties

Met zoveel veelzijdige opties voor hangende verlichting, kan het moeilijk zijn om er maar één te kiezen. Dus hoe kies je de beste hanger voor jouw ruimte? U kunt beginnen met het inventariseren van de ruimte waar u de hanger wilt plaatsen. Als u de toon van de kamer begrijpt, heeft u een geweldige plek om uw keuze te maken.

Wat is het doel van mijn nieuwe hanglamp?

In bepaalde kamers dient een verlichtingsarmatuur een meer functioneel doel dan modieus. Zo zorgen de hangers die je boven je kookeiland hangt voor functionele, taakgerichte verlichting, terwijl de verlichting bij de voordeur bedoeld is om gasten die je huis binnenkomen te boeien.

Hoe kies ik de juiste maat hanglamp?

Begin met het kennen van de vierkante meters van de kamer waarin u dit type verlichting wilt toevoegen. U moet rekening houden met de plafondhoogte (inclusief gewelfde en schuine plafonds) om u te helpen de beste keuze te maken. Houd rekening met alle maten afmetingen, inclusief breedte, diepte, hoogte en zelfs het gewicht van een armatuur waarin u geïnteresseerd bent.

Hoe zit het met de kleuren en afwerkingen van hanglampen?

Zoek naar moderne hanglampen die uw bestaande kleurenpalet aanvullen. Van levendige rode en blauwe tinten tot conservatieve grijstinten, dit assortiment heeft het allemaal. Overweeg ook de afwerking van hardware op de armatuur. Hoewel veel metalen afwerkingen populair zijn, zijn uw kamers wellicht beter geschikt voor houten accenten.