Geen categorie

Wanneer mijn glas vervangen

Het kan natuurlijk zijn dat je glas gebroken is dat je jouw glas moet vervangen, maar er zijn ook andere redenen waarom je jouw glas zou kunnen laten vervangen. Zo kan het zijn dat je door beter glas in je raam te zetten, je flink kan bezuinigen op je energierekening. Of het kan zijn dat er een lek in je glas zit, waardoor je het moet laten vervangen. In dit blog dan ook een aantal opties wanneer jij je glas zou kunnen laten vervangen.

Bij gebroken glas

Natuurlijk, de meest logische reden om je glas te laten vervangen is als je glas gebroken is. Naast dat al je warmte bij gebroken glas het huis verlaat, kan gebroken glas ook nog eens erg gevaarlijk zijn. Het zorgt ervoor dat er scherven in en rondom je terecht komen en als je even niet oplet kan je jezelf gesneden hebben. Daarom is het belangrijk dat je bij gebroken glas meteen een glaszetter in Delft in de armen neemt.

Bij een glaslek

Vandaag de dag gaan glazen over het algemeen 25 tot 30 jaar mee. Toch kan het zo zijn dat er een lek in het glas is gekomen, doordat het glas niet goed is gezet of omdat die te lang mee is gegaan. Een glas hoort over het algemeen tot minimaal 10 jaar verzekerd te zijn, doordat ze zo’n lange leeftijds garantie moeten bieden. Kijk daarom bij een glaslek eerst wanneer je ramen zijn gezet, wellicht dat je hier nog geld voor terug kan krijgen namelijk.

Om energie te besparen

Een andere belangrijke reden om je glas te vervangen is om energie te besparen. Veel oudere huizen hebben nog dubbel glas, terwijl bijna alle huizen die de afgelopen tien jaar zijn gebouwd al beschikken over driedubbel glas, ook wel HR++ glas genoemd. Om HR++ glas in je ramen te zetten eist wel een investering van je, maar op de lange termijn kom je voordeliger uit omdat je stookkosten omlaag gaan. HR++ glazen houden namelijk langer en meer warmte vast.

Mocht je nieuwe glazen willen laten zetten kan je contact opnemen met daniglas.nl.