Tuin

Warmte en gezelligheid naar je tuin brengen met een tuinkachel

Je tuin is een gezellige plek en vooral in de zomer en lente een fijne plek om te genieten van de zon. In de koudere maanden kun je ook een gezellige en, ook belangrijk, warme plek van je tuin maken met een leuke tuinkachel. Een leuke tuinkachel brengt warmte en gezelligheid naar de tuin, zodat je er ook op koudere dagen en avonden in kan relaxen met vrienden of je gezin. Tuinkachels zijn speciale kachels voor in de tuin, bijvoorbeeld in de vorm van een houtkachel of een elektrische kachel.

De leukste kachel voor in je tuin uitzoeken met onze tips

Er zijn veel leuke tuinkachels te vinden, dus een goede uitkiezen kan misschien lastig worden. Neem zeker onze tips mee tijdens je zoektocht:

  • Meet de plek op waar je de tuinkachel graag wilt hebben, zodat je weet welke afmetingen hier ongeveer tussen zouden passen.
  • Bedenk je of je een houtkachel of elektrische kachel wilt hebben, dat scheelt al het halve aanbod dat je niet meer door hoeft te zoeken.
  • Bedenk je ook of je een bepaalde kleur of materiaal zoekt, of dat je graag extra opslagruimte voor hout of een bepaald vermogen zoekt voor een elektrische kachel. Dan kun je gericht op zoek naar een topper.

Vergeet er niet een vloerplaat bij te kopen

Een laatste tip die we je willen meegeven, is dat je zeker een vloerplaat kachel bij de tuinkachel moet kopen. Een vloerplaat beschermt niet alleen de ondergrond tegen de hitte van de kachel, maar ook de grond en onderkant van de kachel tegen slijtage en schade. Met een vloerplaat weet je zeker dat je de tuinkachel veilig kunt blijven gebruiken. Als je dus een kachel gaat kopen, koop er dan sowieso meteen een vloerplaat bij. Zo weet je zeker dat de grond en de kachel niet worden beschadigd.