Wonen

Wat als je huisdieren elkaar niet mogen?

In sommige gevallen zit je ineens met een stel huisdieren waar je ongelooflijk veel van houdt, maar zij houden helaas niet van elkaar! Dit is natuurlijk vreselijk triest. Je wilt dat iedereen met elkaar op kan schieten, maar dit is jammer genoeg niet een gegeven. Als je meerdere huisdieren hebt die niet zonder escalatie samen in een ruimte kunnen zitten, moet toch een oplossing vinden. Een kattenluik met chip kan bijvoorbeeld ingesteld worden voor één bepaald huisdier. Geen enkel ander gezinslid kan er dan gebruik van maken.

Wie krijgt toegang?

Slim is dan om ervoor te zorgen dat de kat die het meest achterna gezeten wordt door de anderen zijn eigen luik te geven. Zo kan die altijd naar een veilige haven vluchten als het weer eens mis gaat. Vaak is het ook zo dat bij meerdere huisdieren die elkaar niet mogen, er een dominante en een meer onderdanige bij zit. De onderdanige kat zal worden weggejaagd, geef die dus ook een toevluchtsoord. Het kattenluik met de chip opent dan alleen voor die kat, als de andere kat probeert binnen te komen zal hij op slot blijven.

 

Dit werkt ook goed voor honden die je uit elkaar wilt houden. Je hebt gelukkig veel luiken in verschillende maten. Als je dus een wat grotere hond hebt die ook een luik met chip nodig heeft, is dit dus mogelijk. In plaats van zelf politieagentje te spelen en de dieren in verschillende kamers in huis proberen te plaatsen, kan het nu ook met een speciaal luik die alleen bepaalde huisdieren toelaat. Dit scheelt weer in het werk wat jij moet doen!

 

Je hoopt natuurlijk dat het niet nodig zal zijn. Soms is dit gedrag ook te verhelpen door training. Maar in de gevallen waar iedereen ten einde raad is, zal een beetje hulp van de technologie zeker een uitkomst bieden.