Tuin

Wat is cortenstaal:

Cortenstaal is een metaalsoort met een roestige bruine uitstraling. De roest laag is de beschermlaag tegen zuurstof van buitenaf. Hierdoor kan er geen zuurstof bij het cortenstaal komen. Een cortenstalen plantenbak wordt dus niet dunner en kan dus nooit doorroesten. Een cortenstalen plantenbak is daardoor onderhoudsvrij en erg duurzaam. Cortenstaal is als het geproduceerd wordt een metaal met een zwarte kleur. Als het cortenstaal buiten in aanraking komt met luchtvochtigheid treedt de eerste roestvorming op. De plantenbak is na circa vier maanden in de tuin geheel geroest. Het cortenstaal heeft dan de bruin kleur. Cortenstalen plantenbakken zijn er in vele soorten en afmetingen. Zo zijn er  vierkanten, ovalen, ronde en rechthoekige plantenbakken in diverse afmetingen beschikbaar. Kleine plantenbakken van 40 x 40 x 40 cm tot erg grote van 200 x 200 x hoog 80 cm. En diverse afmetingen ertussen in uiteraard. Ook een cortentstaal plantenbak zonder bodem is mogelijk of verrijdbare bloembakken met zwenkwielen. Voor elk wat wils dus.

Cortenstaal plantenbakken

De mooie cortenstalen plantenbakken kun je ook in jouw tuin plaatsen. Bij TuinExtra kun je cortenstalen plantenbakken kopen in verschillende vormen en maten. De cortenstaal plantenbakken hebben een natuurlijke uitstraling. De bakken hebben een brede rand van vijf centimeter. De plantenbakken zijn gemaakt van 2 millimeter dik A-cortenstaal. Wenst u een andere afmeting bloembak ? Dan kan er een cortenstalen bloembak voor je op maat gemaakt worden. De cortenstalen bloembakken zijn vorstbestendig en daardoor erg duurzaam.

 

Diverse bloembakken

Ben je echter op zoek naar een plantenbak van een ander materiaal? Kijk dan ook eens bij de polyester kunststof plantenbakken of hardhouten plantenbakken. De bloembakken van hardhout hebben ook een mooie natuurlijke uitstraling. De plantenbakken van antraciet polyester hebben als eigenschap dat ze onderhoudsvrij zijn en licht van gewicht. Hierdoor zijn ze eenvoudig te verwerken. Kijk op TuinExtra webshop of bezoek de showroom in Kaatsheuvel.