Interieur Wonen

Wat is het verschil tussen een aircooler en een mobiele airco?

De temperaturen in je huis kunnen tijdens warme zomerdagen flink oplopen. Om het wooncomfort te behouden is wat verkoeling erg fijn. Voor verkoeling in huis heb je de keuze uit een aircooler en mobiele airco. Een aircooler blaast verkoelende lucht door de ruimte wat zorgt voor verfrissing, terwijl een airco de temperatuur in de ruimte verlaagt.

Voor een mobiele airco is een slang naar buiten nodig om de warme lucht af te voeren. Bij een aircooler is dat niet nodig, omdat deze meer functioneert als een ventilator. Hieronder meer over het verschil tussen een aircooler en een mobiele airco.

Mobiele airco

Bij een mobiele airco in huis stel je de gewenste kamertemperatuur in. Vervolgens wordt de kamertemperatuur met zeker 10 graden verlaagd. De airco blijft verkoelen totdat de ingestelde temperatuur is bereikt. Een mobiele airco is de juiste keuze als: je in de temperatuur met ongeveer 10 graden wilt verlagen, je een mogelijkheid hebt om de afvoerslang naar buiten te plaatsen en je naar het verkoelen ook de lucht wilt ontvochtigen. 

Een mobiele airco koelt de lucht met een koelvloeistof en een warmtepomp. De vloeistof onttrekt warmte aan de lucht. Vervolgens wordt de koele lucht de kamer in geblazen en de warme lucht via de slang naar buiten afgevoerd. Overtuigd van een mobiel airco? Vergelijk mobiele airco’s voor het beste model en de voordeligste prijs!

Aircooler

Een aircooler is geschikt als je de temperatuur in de ruimte met maximaal 3 grade wilt verlagen. Het is niet mogelijk om een gewenste temperatuur in te stellen. Wel is het mogelijk om de ventilatiestand aan te passen. Een aircooler zorgt voor iets meer verkoeling dan een traditionele ventilator. Luchtkoelers werken niet met koelvloeistof, maar met koud water. Een aircooler heeft nauwelijks invloed op de temperatuur in de ruimte. Deze zakt bij het gebruik van een aircooler dan ook (bijna) niet. Echter zakt de gevoelstemperatuur wel. Verder werkt een aircooler door de waterdamp ook direct als luchtbevochtiger. Bij het gebruik van een aircooler is het aangeraden om een raam open te zetten om de vochtigheid in de ruimte te beperken.

Mobiele airco of aircooler kopen?

Wil je tijdens warme zomerdagen de temperatuur in de kamer flink verlagen? Dan is een mobiele airco de juiste keuze. Doordat de warme lucht wordt afgevoerd en enkel de verkoelende lucht de ruimte ingeblazen wordt kan je een gewenste temperatuur instellen. Wil je enkel verfrissing? Dan kan je het beste kiezen voor een aircooler. Deze heeft ongeveer hetzelfde effect als een traditionele ventilator.