Wonen

Wat je moet weten bij het kiezen van een internetprovider

Het internet is overal, maar het kiezen van de beste internetservice kan een lastige taak zijn. Je moet de lokale beschikbaarheid bepalen en weten wat de juiste snelheid voor jou is en dat zowel glasvezel en kabel beschikbaar zijn.  Dan heb je misschien meerdere providers, bundels en aanbiedingen te bekijken. Internet vergelijken kan daarom een vermoeiende taak zijn, dus we hebben een aantal stappen op een rijtje gezet om jou te helpen bij het kiezen van een optimale internetdienst!

Welke snelheid heb je nodig?

De snelheid van je internet is natuurlijk ontzettend belangrijk. Je wilt een verbinding die snel genoeg is, zodat je een plezierige ervaring hebt wanneer je jouw internet gebruikt in plaats van gefrustreerd wordt. Snelheden worden vaak geadverteerd als het maximale wat ze kunnen halen. Let daarom goed op, aangezien je niet altijd de geadverteerde downloadsnelheid kunt halen. Als je ervan uitgaat dat er maar één gebruiker tegelijk is, wil je de volgende internetsnelheid:

  • Algemeen websurfen, e-mail, sociale media 1 Mb/s
  • Online gamen 1-3 Mb/s
  • Videoconferenties 1-4 Mb/s
  • Standard kwaliteit videostreaming 3-4 Mb/s
  • Hoge kwaliteit videostreaming 5-8 Mb/s
  • Regelmatig downloaden van grote bestanden vanaf 50 Mb/s

Hoe vind je een bedrijf en pakket dat bij je past?

Je wilt eerst de mogelijkheden in jouw buurt bekijken. Dan weet je in ieder geval waaruit je de keuze hebt. Ga op zoek naar recensies over deze providers en neem dit mee in je beslissing. De beste providers kun je vervolgens gaan vergelijken met elkaar. Denk hierbij aan de bundel-mogelijkheden, promoties, klantenservice en natuurlijk de uiteindelijke prijs. Er zijn vaak combinaties voor telefoon-, internet- en televisiediensten. Denk goed na voordat je jezelf aanmeldt voor deze bulkdeals. Bedrijven proberen vaak te upsellen en klanten te binden met meer diensten. Heb je echt een vaste lijn nodig? Wat worden de prijzen wanneer de actieperiode afloopt? Hoe goed is de klantendienst? Vergeet als laatste niet te onderhandelen! Zeker de helft van de mensen die dit proberen krijgen een nieuw promotietarief, extra kanalen of een hogere internetsnelheid. Trek je stoute schoenen aan en vragen maar!