Wonen

Wat maakt Almere een aantrekkelijke woonplaats?

Almere is een woonplaats die al een aantal jaren flink stijgt in populariteit. De stad heeft alle gemakken en voorzieningen die grotere steden zoals Amsterdam en Rotterdam ook bieden. Het grote voordeel van Almere is dat je hier meer woongemak en huis krijgt voor je geld. De stad heeft daarbij een ideale ligging ten opzichte van andere grote steden. Met een kort ritje rijd je met de auto of het openbaar vervoer naar het centrum van Utrecht of naar Amsterdam. Met een Student Verhuis Service of een verhuisbedrijf in Almere kun je dan ook snel verhuizen. Naast de praktische kant heeft Almere meer te bieden. Naast het gezellige en ruime centrum zijn veel activiteiten in- en rondom Almere mogelijk. Bezoek natuurgebieden rond het centrum van Almere en de Oostvaardersplassen. Of ga naar de bioscoop, het theater, bowlen met vrienden of onderneem outdoor activiteiten. In Almere is het ontspannen en gezellig wonen.

 

Verhuizen naar Almere

De stad Almere is zeer gunstig gelegen ten opzichte van grotere steden zoals Amsterdam en Utrecht, waarbij je met een ritje van maar 20 minuten al in Amsterdam kunt zijn. Als je rustig wilt wonen en toch alles bij de hand wilt hebben, dan is Almere dus de perfecte woonplaats. Als je met een verhuisbedrijf in Almere gaat verhuizen dan zal je merken dat je veel meer rust en ruimte hebt, dan in andere grote steden. Zowel je huis, het erf en de straten zijn ruimer opgezet. Ook voor studenten zijn wooncomplexen beschikbaar. Verschillende flats, huizen en containers zijn er ingericht voor studenten. Met een studentverhuisservice kun je makkelijk je spullen overzetten naar je nieuwe plek. Net als een verhuisbedrijf in Almere is een studentverhuisservice dan ook echt een uitkomst als je snel en makkelijk wilt verhuizen.

 

De wijken van Almere

Almere is een grote stad die zich nog steeds uitbreid. In Almere wordt veel gebouwd en regelmatig worden dan ook nieuwe nieuwbouwprojecten gestart. Almere heeft in totaal 6 wijken. In het centrum zit de wijk Almere Stad. Hier zijn verschillende appartementen en woningen te vinden tussen- en boven de winkels. Je woont dan middenin het gezellige centrum. Almere Haven ligt aan Almere Stad vast. Wanneer je aan het water wilt wonen maar toch dichtbij de stad wilt zitten, dan is dit een geschikte wijk. Almere Buiten is een diverse en groene wijk. Almere Poort is een geschikte wijk voor gezinnen vanwege de goede locatie ten opzichte van verschillende scholen.

 

Activiteiten in- en om Almere

Verschillende lokalen bossen zijn zeker een bezoekje waard. De Lepelaarplassen is een gebied in Almere die bekend staat als één van de mooiste plekken. Dit natuurgebied is dan ook ideaal om te bezoeken als je een stukje rust wilt. Wil je een meer actief uitstapje dan zou je naar het natuurgebied De Kemphaan kunnen kijken, gelegen tussen Almere Haven en Almere Hout. je kunt hier heerlijk actief kunt rondlopen en de apenopvang bezoeken. wanneer je echt naar een groot natuurgebied wilt, dan zijn de Oostvaardersplassen zeer dichtbij. Vanuit de wijk Almere Buiten is dit op loopafstand te bezoeken. Het maakt niet uit of je van rust houdt, of van het gezellige stadsleven, of juist een actief leven hebt. Voor iedereen is een perfect stukje Almere te vinden.