Wonen

Welke mantelzorgwoning is het meest geschikt voor mij?

Alleen al de beslissing om een mantelzorgwoning te kopen kan als een big deal worden ervaren. Maar als je eenmaal die keuze hebt gemaakt, sta je weer voor een hele andere keuzemogelijkheid. Want, wat voor woning is het meest geschikt voor mij? Om dit te kunnen achterhalen, is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. En het zijn er genoeg. Dus ben jij benieuwd welke opties je hebt? Schroom dan niet om verder te lezen:

 

Houten woning

Een populaire woning is de mantelzorgwoning van hout. Naast dat hout zorgt voor een huiselijke uitstraling, is het ook nog eens heel erg praktisch. Zo zorgt het voor een fijn binnenklimaat in de zomer, maar ook in de winter. Zo zit je gegarandeerd comfortabel in op eigen plekje! Wat ook erg handig is, is het feit dat zo’n houten woning relatief snel te plaatsen is. Zo heb je binnen no time je eigen stekkie.

 

Mobiele woning

Als hulpbehoevend individu is het natuurlijk belangrijk dat je woning over mobiliteit beschikt. Dat is dan ook precies waarom er speciale mobiele mantelzorgwoningen bestaan. Er wordt bij deze woning volledig rekening gehouden met al je wensen betreft de zorgunit. Daarbij zijn ze verplaatsbaar. Dit is handig, want als de mantelzorg bijvoorbeeld komt te vervallen, is de woning makkelijk te verwijderen.

 

Woning met garage 

Ook een mantelzorgwoning met een garage is zeker een goede optie. Er zijn veel diverse stijlen mogelijk, maar voor een authentieke uitstraling is de woning met eikenhout zeker een aanrader! Het zorgt voor een ruimtelijk gevoel, en in feite is de ruimte er ook. In een garage kan je namelijk haast alles kwijt wat je wilt.

 

Een chalet

Tot slot zijn er ook nog eens heel erg veel chalets om uit te kiezen. Want naast dat dit dient als een tuinhuisje, kan een chalet ook worden bewerkstelligt als mantelzorgwoning. Er bestaan zowel mobiele chalets, chalets van hout als chalets met glaswanden. Ze worden, net als de bovenstaande opties, ieder op maat gemaakt.