Interieur

Welke sloten beschermen het beste tegen inbraken?

Je hoort en leest geregeld over inbraken in Nederland. Nu denk je mogelijk dat jouw woning buiten schot blijft. Dit kan, maar het is niet op voorhand te zeggen dat inbrekers jouw huis links laten liggen. Ga er dus nooit vanuit dat je niet te maken krijgt met een inbraak. Je kunt gelukkig wel het nodige doen om de kans op een inbraak te verkleinen. Het begint natuurlijk allemaal bij goede sloten. Veel mensen denken dat hun toegangsdeuren goede sloten hebben, maar in de praktijk valt dit vaak tegen. Om jou een beetje op weg te helpen, vertellen wij je hier wat de beste sloten zijn.

Cilindersloten

Het merendeel van de toegangsdeuren van woning in ons land wordt tegenwoordig voorzien van een cilinderslot. Dit is eigenlijk al behoorlijk wat jaren het geval. Een cilinderslot is namelijk een slot dat jouw woning goed beveiligd. Het slot beschikt namelijk over meerdere sluitpinnen. Wanneer je niet over de juiste sleutel beschikt, is het onmogelijk om het slot te openen. Zonder sleutel wordt het dus bijzonder lastig om een cilinderslot te openen.

Bijzetsloten

Naast een cilinderslot kun je een deur ook beveiligen met bijzetsloten. Deze sloten beveiligen individueel echter niet genoeg. Kies er dus nooit voor om enkel bijzetsloten op de toegangsdeuren van jouw woning te plaatsen. Nee, combineer deze sloten liever met cilindersloten. Op deze manier wordt het mogelijk om jouw deur op meerdere punten te vergrendelen.

Meerpuntssluitingen

In veel nieuwbouwwoningen zien we tegenwoordig meerpuntssluitingen op toegangsdeuren. Dit slottype is voorzien van een cilinderslot. Toch is er een wezenlijk verschil: meerpunttsluitingen vergrendelen jouw deur namelijk op meerdere plekken. Zo’n slot vergrendelt een deur op drie tot vijf plekken. Je hoeft dus geen bijzetsloten te kopen wanneer je kiest voor een meerpuntssluiting. Je activeert het slot ook nog eens bijzonder makkelijk. Voordat je de deur op slot kunt doen, doe je de klink omhoog. Draai daarna de sleutel om en jouw deur is direct op meerdere plekken vergrendeld.

Sloten met een keurmerk

Het aanbod sloten is vandaag de dag ontzettend groot. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om een goede keuze te maken. Wanneer je niet weet welke sloten je moet kiezen, raden wij je aan om voor sloten met keurmerk te gaan. Deze sloten zijn namelijk uitvoerig getest voordat zij in de winkel kwamen te liggen. De sloten worden onder meer getest op de populairste inbraakmethoden. Op basis van deze keuring krijgt een slot één, twee of drie sterren. Hoe meer sterren een slot heeft, des te veiliger deze is. Vraag jij je af welk slot het beste is voor jouw woning? Laat dan eens een slotenmaker langskomen. Hij kan jou namelijk van tips en adviezen voorzien om jouw woning zo goed mogelijk te beschermen tegen inbraak.