Tuin

Welke zonwering met zuignap is geschikt voor jou?

Volgens mij hebben we na de laatste jaren allemaal ingezien hoe belangrijk het is om tijdens warme dagen de zon buiten te houden zodat de temperatuur binnenshuis aangenaam blijft. Een efficiënte en makkelijke manier om dit te doen is met zonwering. Maar niet alle zonwering is ook geschikt voor ieders portemonnee. Heb je veel te besteden dan kun je bijvoorbeeld voor automatische screens gaan, maar is het budget beperkt dan is het aan te raden om je eens te verdiepen in zonwering met zuignap, zonwering screen met zuignappen van Sunwise bijvoorbeeld. Wat het precies is en welke vorm het meest geschikt is voor jouw huis, leggen we uit in dit blog.

Wat houdt zonwering met zuignap in?

Zonwering met zuignappen is een veelzijdige oplossing voor verschillende ruimtes. Zo kun je die onder andere plaatsen in woonkamers, slaapkamers en zolderkamers. Het grote voordeel van zonwering met zuignappen is dat je geen boorgaten hoeft te maken en je kozijn dus intact blijft. Je plaatst de zonwering simpelweg op het raam door middel van de zuignappen en je kunt direct genieten van de voordelen van zonwering.

Verschillende soorten zonwering met zuignappen

Er zijn verschillende variaties op zonwering met zuignap. Zo kun je kiezen tussen zonwering voor aan de binnen- of aan de buitenkant van het raam waarbij zonwerende screens voor de buitenkant van het raam de voorkeur hebben. Door de schermen aan de buitenkant te plaatsen absorbeer je namelijk de warmte nog voor hij je woning binnenkomt. Bij plaatsing aan de binnenkant van het raam komt hij eerst voorbij het glas maar wordt de warme door het doek direct weerkaatst. Wat betreft de kleur is de zonwering in lichte en donkere kleuren verkrijgbaar. De keuze voor een kleur is niet enkel een kwestie van smaak maar vooral een rationele kwestie. Bij plaatsing aan de buitenkant wordt een donkere kleur geadviseerd die de warmte absorbeert. Bij plaatsing aan de binnenkant is het juist beter om voor een lichte kleur te kiezen, zodat de zonnestralen weerkaatst worden. Naast de kleur kun je kiezen uit verschillende dichtheden. Een doek met een hoge dichtheid blokkeert de zon maximaal, waar een doek met een lagere dichtheid het zicht naar buiten behoudt. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je de doeken op ramen of deuren richting de tuin plaatst.

 

Kortom, welke soort zonwering het meest geschikt is voor jouw huis, hangt helemaal af van jouw woning en het soort raam. Ben jij er al uit?