Interieur Wonen

Werk je wel eens thuis? Zo richt je je thuiskantoor stijlvol in

Thuiswerken is in de afgelopen jaren steeds gewoner geworden. Waar we vroeger incidenteel nog wel eens aan de keukentafel achter onze werklaptop kropen, werkt een groot deel van Nederland in ieder geval een gedeelte van de werkweek thuis. Hoog tijd dus om je thuiswerkplek naar een hoger niveau te tillen. Zo kun je een kamer omtoveren tot een eigen kantoortje, of kun je een plek in de woonkamer of hobbykamer vrijmaken voor een leuk bureau. De meubelen waaraan je gaat werken, moeten dan natuurlijk wel mooi op je interieur aansluiten. Wist je dat je van steigerhout ook mooie kantoormeubelen kunt maken?

 

Wat is steigerhout?

Met steigerhout wordt hout bedoeld dat dienst doet op een bouwsteiger. Jarenlang ligt het buiten op de steigers. Het is belangrijk dat het tegen een stootje kan en de invloeden van het weer aankan. Is het hout niet meer geschikt voor de steigers, dan gaat het naar een meubelfabriek. Het mooie aan dit hout is dat het al een leven achter de rug heeft, voordat het naar jouw woonkamer of tuin komt. Dat draagt bij aan de stoere en robuuste uitstraling van het hout. Omdat het een recycleproduct is, is het ook nog eens duurzaam. Je kunt er van alles van maken, van een eettafel van steigerhout tot een mooie buitenbar of stijlvolle loungebank. Omdat steigerhout zo veelzijdig is, kun je het ook goed gebruiken om je thuiskantoor mee aan te kleden.

 

Een thuiskantoor inrichten

Wil je je thuiswerkplek professioneel inrichten? Met steigerhout geef je je persoonlijke kantoor of werkplek een eigentijds en stijlvol karakter. Combineer een bureau bijvoorbeeld met een kast voor je administratie, of kies voor een handige werkcabine. Daar kun je je goed in concentreren. Wat dacht je trouwens van een hoekbureau, waar je extra plek hebt voor je werkspullen? Omdat steigerhout zo veelzijdig is, kun je er van alles van maken. Bij een meubelmaker zoals VanLonden is het zelfs mogelijk om je eigen idee om te laten toveren tot een op maat gemaakt meubel. 

 

Ook voor kinderen een bureau

Natuurlijk hebben kinderen ook een plaats nodig om huiswerk aan te maken, maar niet in elke kamer is er de ruimte om een bureautje neer te zetten. Wist je dat je een steigerhouten bed voor je kind kunt combineren met een bureau? Bijvoorbeeld door een hoogslaper van steigerhout aan te schaffen. Je kind slaapt bovenin, en onderin is er ruimte om lekker te knutselen of huiswerk te maken. Daarmee bespaar je ruimte en zorg je dat er in elke kinderkamer een bureau past. Ook andere steigerhouten meubelen passen goed in een kinderkamer, bijvoorbeeld een handige klerenkast. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!