Wonen

WOZ-waarde gemeente Breda

Elk jaar word door de Gemeente Breda de WOZ-waarde vastgesteld. De WOZ-waarde is bepalend voor de hoogte van meerdere jaarlijkse belastingen. Deze waarde is onderhevig aan jaarlijkse inflatie. Met als gevolg het moeten betalen van steeds hogere belastingkosten.

In vele gevallen is dit niet eens nodig. De WOZ-waarde wordt vaak foutief vastgesteld. Met een WOZ-bezwaar kan een incorrecte stijging worden aangevochten.

De WOZ-waarde en daarmee de huizenprijzen blijven jaar na jaar stijgen. Vorig jaar in 2021 was de gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Breda: €301.865. De verwachting is dat dit jaar de waarde met nog eens 5,1% toe gaat nemen. Waardoor de gemiddelde woningprijs stijgt naar €318.097.

WOZ-beschikking Breda

De WOZ-beschikking wordt begin van het jaar verstuurd. Hierin staat de door de gemeente vastgestelde waarde van vorig kalenderjaar. Hou dit goed in de gaten want na de ontvangst van de beschikking heeft u 6 weken de tijd om WOZ-bezwaar te maken.

 

Bezwaar maken kan eenvoudig via een bureau die hier in is gespecialiseerd. Deze bureaus beschikken vaak over de juiste kennis en de juiste ervaring. Ze kunnen je daardoor goed ondersteunen en het zal voor jou dus makkelijker worden om bezwaar aan te vragen. 

Bezwaarschrift WOZ Breda

In het bezwaarschrift staat waarom de waarde volgens u niet juist is. Een goed bezwaarschrift bestaat uit meerdere bezwaarargumenten. Bezwaarargumenten zijn redenen waarom de WOZ-waarde lager zou zijn dan vastgesteld. Welke bezwaarargumenten zijn dit? Denk aan overlast, achterstallig onderhoud, belemmering van uitzicht of schade aan uw woning.

 

Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen. Bureaus die gespecialiseerd zijn helpen u hierbij. Door een unieke juridische regeling is de service van een bureau geheel gratis. Teken bezwaar aan bij MaakWOZbezwaar.nl en stop met teveel belasting betalen. 

 

Twijfel dus niet langer en zorg dat je dus binnen die 6 weken reageert. Als je te lang wacht, kan er helaas niets meer aan gedaan worden. En zal je dus onterecht te veel betalen.